Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike skylder på ballguttene

Tapte mot Skottland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike-sjef Raymond Domenech skyldte på ballguttene etter at Skottland noe overraskende slo Frankrike 1-0 lørdag.

Tidligere har Færøyene (6-0 hjemme) og Litauen (2-1 borte) blitt feid av banen av skottene. Lørdag tok de nok en skalp da selveste Frankrike ble slått 1-0 på Hampden Park. En brysk Domenech var skuffet over den franske innsatsen, men lot det også gå ut over ballguttene. 

- Skottene spilte fair, men jeg er svært skuffet over ballguttene som sinket spillet og ikke leverte tilbake ballen med det samme. Vi burde imidlertid spilt en bedre kamp. Nederlaget ga oss svar på hva vi må bli bedre på, sa Domenech.

Frankrike var det klart beste laget i Glasgow og kjørte over Skottland, spesielt i første omgang. Thierry Henry var nære ved å sende «Les Bleus» i ledelsen på to frispark, og både David Trezeguet og Patrick Vieiras nettkjenninger ble avblåst for offside, mens Alain Boumsong headet i tverrligger.

Kar for sin kilt 

Etter pause kom hjemmelaget mer med og skottene spilte etter hvert på seg selvtillit. Lite tydet likevel på at Skottland skulle knekke Frankrike, som var spillemessig overlegne.

Men så skjedde det som fikk kiltene på tribunen til å spinne: Paul Hartleys corner i det 67. minutt fant en udekket Gary Caldwell som kjempet inn 1-0. Hampden Park eksploderte!

Frankrike fortsatte å presse på, men kom ikke nærmere enn innbytter Louis Sahas skudd like over og en Henry-heading rett på Craig Gordon i det skotske målet. 

-  Resultatet er alt vi kunne håpet på. Vi visste at Frankrike ville dominere og ha ballen mest. Til tider så det ikke ut som om vi kunne få et godt resultat, men vi forsvarte oss godt og hadde litt flaks, sa den skotske sjefen Walter Smith.

Frankrike landet pladask etter 3-1-hjemmeseieren mot Italia i forrige kamp, mens Skottland fosser videre i gruppe i gruppe B.

(NTB)