Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike-stjerna refses etter overspilling: - Kjære vene

Kylian Mbappé døpes «Mbapmar» på sosiale medier.

RASTE: Kylian Mbappé var litt for skadet etter et lite sammenstøt, etter uruguayanernes mening. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
RASTE: Kylian Mbappé var litt for skadet etter et lite sammenstøt, etter uruguayanernes mening. Foto: REUTERS/Damir Sagolj Vis mer

Frankrike er i VM-semifinale etter en 2-0-seier over Uruguay. Selv om Uruguay til tider var på høyde med franksmennene, klarte sistnevnte å sette sjansene sine.

Antoine Griezmann og Raphael Varane ble de store heltene i seieren, mens Kylian Mbappé, som har vært Frankrikes store mann så langt i mesterskapet, havnet litt i skyggen.

Eller, det er strengt tatt ikke helt riktig. For 19-åringen gjorde seg bemerket i oppgjøret, bare på en negativ måte.

RASTE: Uruguayanerne. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
RASTE: Uruguayanerne. Foto: REUTERS/Damir Sagolj Vis mer

Overspilling?

Omtrent 20 minutter før slutt ble Mbappé først taklet, før han reiste seg opp og jogget videre. Men da han på en eller annen måte ble berørt av Uruguay-kaptein Diego Godin - om det var et slag eller ei - kastet Mbappé seg ned på gresset.

Ballen var ikke i nærheten, og Uruguay-spillerne raste. De flokket seg rundt dommeren, som kalte den unge franskmannen bort til seg. Et øyeblikk var det tilløp til tumulter ute på gresset i Nizjnij Novgorod.

Gult kort for filming.

Hendelsen skapte store reaksjoner på sosiale medier. Viasat-kommentator og ekspert Jan Åge Fjørtoft, døper franskmannen «Mbapmar».

«Mbapmar»

Neymar har nemlig skapt store reaksjoner underveis i mesterskapet for det mange mener er overspilling. Brasilianeren har storspilt, men det har dessverre havnet i skyggen for de negativ hendelsene.

Lars Tjærnås skriver:

- Mbappe svært nær pallen i VM-pinlighet. Og der er det trangt i toppen, skriver han.

Og situasjonen gjøres selvfølgelig narr av:

Gary Lineker, engelsk fotballegende og TV-ekspert, sier:

- Kjære vene. Hvor i all verden har Mbappé lært det der?