Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike stoppet norsk opprykk

Norge vant fire kamper i VMs 1. divisjon, men ødela muligheten til opprykk skjærtorsdag. Frankrike slo Italia 1-0 og rykker opp.

Franskmennene vant sin siste kamp mot Italia søndag, og dermed må nordmennene finne seg i å spille i VMs 1. divisjon også neste år. Hvor de mesterskapene skal spille blir ikke klart før etter elite-VM i Finland er over.

Det var i torsdagens kamp mot Frankrike at alt skar seg for Roy Johansens utvalgte.

- Franskmennene har hatt den flyten som vi har manglet. De fikk sin utligning sent i åpningskampen, og alt for lette mål mot oss, sa landslagssjef Roy Johansen.

Franskmennene vant også med en litt lettvint scoring midt i annen periode mot Italia søndag, og etter målet hadde franskmennene god kontroll i kampen.

- Det positive sett med mine øyne er at jeg får med alle spillerne til og med OL-kvalifiseringen for Torino. Det er en styrke, sa Roy Johansen etter at ishockey-VM i 1. divisjon var over for Norges del denne gangen.

Både treneren og de norske spillerne satt på tribunene og fulgte kampen mellom Frankrike og Italia, og det var en litt betuttet norsk gjeng som forlot arenaen etter at Frankrike hadde gjort jobben alle trodde de skulle klare; å slå Italia.

Rotete

I avslutningskampen mot Storbritannia gjorde det norske laget jobben sin med å vinne. Det ble en svært rotete kamp hvor nordmennene ikke helt trodde at det gikk an å score mål. Britene fikk det innledningsvis svært lett med å gjøre både 1-0 og 2-1.

Den første pucken bak Joakim Wiberg lå i målet etter bare 16 sekunder. Store David Longstaff uhindret sette pucken i mål. Espen «Shampo» Knutsen utlignet, men britene tok igjen ledelsen. Denne gang fikk Jonathan Weaver gjøre akkurat som han ville i norsk sone.

Martin Knold utlignet til 2-2 på et overraskende skudd fra blålinjen, og kampen var like langt etter en periode. I midtperioden dominerte nordmennene stort, men nok en gang var de ineffektive. Null mål på 23 skudd sier det meste.

I siste periode avgjorde Tommy Marthinsen kampen med å gjøre 3-2 på en flott kontring. Mads Hansen sto bak forarbeidet til scoringen.

Britene ga seg aldri og det var spennende helt til «hese Fredrik» gikk for full tid.

De norske spillerne fulgte Frankrike-Italia kampen fra tribunen og det var lite de kunne gjøre for å endre utfallet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media