Frankrike stoppet norsk opprykk

Norge vant fire kamper i VMs 1. divisjon, men ødela muligheten til opprykk skjærtorsdag. Frankrike slo Italia 1-0 og rykker opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Franskmennene vant sin siste kamp mot Italia søndag, og dermed må nordmennene finne seg i å spille i VMs 1. divisjon også neste år. Hvor de mesterskapene skal spille blir ikke klart før etter elite-VM i Finland er over.

Det var i torsdagens kamp mot Frankrike at alt skar seg for Roy Johansens utvalgte.

- Franskmennene har hatt den flyten som vi har manglet. De fikk sin utligning sent i åpningskampen, og alt for lette mål mot oss, sa landslagssjef Roy Johansen.

Franskmennene vant også med en litt lettvint scoring midt i annen periode mot Italia søndag, og etter målet hadde franskmennene god kontroll i kampen.

- Det positive sett med mine øyne er at jeg får med alle spillerne til og med OL-kvalifiseringen for Torino. Det er en styrke, sa Roy Johansen etter at ishockey-VM i 1. divisjon var over for Norges del denne gangen.

Både treneren og de norske spillerne satt på tribunene og fulgte kampen mellom Frankrike og Italia, og det var en litt betuttet norsk gjeng som forlot arenaen etter at Frankrike hadde gjort jobben alle trodde de skulle klare; å slå Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer