Frankrike tapte nytt nervedrama

Fire ekstraomganger - som mot Norge i 1999.

(Dagbladet.no): I 1999 tapte Frankrike VM-finalen 24-25 for Norge etter en nervepirrende kveld - med fire ekstraomganger.

I dag led vertsnasjonen samme skjebne, 31-34-tap for Romania i kvartfinalen.

Stor fransk ledelse ved pause

Det hjalp lite at Frankrike faktisk ledet 14-8 ved pause, for ved full tid sto det 24-24.

Ekstraomgangene var jevne helt til det gjensto tre minutter av den fjerde og siste. Da dro Romania ifra og sikret seg en tremålsledelse.

Med det var håpet ute for det eneste laget som har slått Norge i årets mesterskap.

Reprise av 2005-finalen

Frankrike er med andre ord ute, mens Romania er videre til semifinale, hvor de møter Russland. 

RUMENSK JUBEL: Adriana Olteanu-Nechita og de andre rumenerne overlistet Valerie Nicolas og de andre franskmennene. Dermed møter de Russland i semifinalen, slik de gjorde i finalen for to år siden. Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/SCANPIX
RUMENSK JUBEL: Adriana Olteanu-Nechita og de andre rumenerne overlistet Valerie Nicolas og de andre franskmennene. Dermed møter de Russland i semifinalen, slik de gjorde i finalen for to år siden. Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/SCANPIX Vis mer

Russerne karret seg tidligere i kveld videre med ett måls margin i sin kvartfinale mot Ungarn.

Norge var derimot suveren i sin kvartfinale, mot Sør-Korea. Norges semifinalemotstander er Tyskland på lørdag. De slo ut VM-yndlingene Angola.

IKKE IGJEN! Frankrikes stjerne-keeper Valerie Nicolas fortviler under kvartfinalekampen mot Romania i håndball-VM. Det skjedde på samme måte som franskmennene tapte VM-finalen mot Norge i 1999 - etter fire ekstraomganger.