FUKTIG FEIRING: Det franske Davis Cup-laget lot champagnespruten stå i garderoben da de hadde slått ut Argentina på sin vei til Davis Cup-finale.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pierre Lahalle
FUKTIG FEIRING: Det franske Davis Cup-laget lot champagnespruten stå i garderoben da de hadde slått ut Argentina på sin vei til Davis Cup-finale.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pierre LahalleVis mer

Frankrike til Davis Cup-finale

Møter Tsjekkia eller Serbia.

|||Frankrike er klar for Davis Cup-finale i tennis og jakter på sin 10. tittel i turneringen etter tre strake seirer mot Argentina.

Michaël Llodra og Arnaud Clément gjorde kort prosess med US Open-semifinalistene Horacio Zeballos og Eduardo Schwank i doublekampen lørdag. Etter at Llodra og Gaël Monfils vant sine singlekamper fredag er semifinalen dermed avgjort før siste dag.

- Det er ekstraordinært å ha et lag så sterkt som vårt, skrøt lagkaptein Guy Forget.

Motstander i finalen i desember blir fjorårsfinalist Tsjekkia eller Serbia, som aldri har vært i DC-finale.

Serberne gamblet på å bruke en redusert Novak Djokovic i doublekampen lørdag, men det slo ikke heldig ut da tsjekkerne sikret seg 2-1-ledelse i Beograd.

Tomas Berdych og Radek Stepánek tapte første sett mot Djokovic og Nenad Zimonjic, men vant de tre neste.

US Open-finalist Djokovic trakk seg fra singlekampen fredag på grunn av mageproblemer, og han var fortsatt preget av det lørdag.

- Nøkkelen for Tsjekkia var at de ikke hadde så høye skuldre. Det sto mye på spill, sa Serbias lagkaptein Bogdan Obradovic.

To singlekamper søndag avgjør hvem som får møte Frankrike i finalen.

(NTB)