Frankrike til semifinale

Franskmennene kom seg videre til semifinalen, men uten å imponere stort. Førsteomgang var jevn, med et spansk overtak i sjanser. Men Frankrike ledet ved pause, og red ledelsen inn til seier. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Lagene i kveld:

Spania: Canizares, Salgado, Abelardo, Paco, Aranzabal, Guardiola, Mendieta, Helguera, Munitis, Raul, Perez Munoz.

Frankrike: Barthez, Lizarazu, Thuram, Blanc, Desailly, Vieira, Djorkaeff, Deschamps, Zidane, Henry, Dugarry.

Semifinalene blir to stormøter. Frankrike møter Portugal i Brussel på onsdag. Dagen etter må vertsland Nederland slå Italia i Amsterdam skal det bli finale og gull.

Nydelig scoring

Spania åpnet bra, hadde mye av spillet før pause og flesteparten av sjansene. Men effektive var de ikke, der var franskmennene klart best. Zinedine Zidane var som alltid sjef på midtbanen, men i dag viste han seg også fram som frisparkskytter. Etter drøy halvtimes spill la han ballen på drøyt 20 meter, skrudde den flott over muren og rett i krysset.

Utlikning

Spania hadde hatt flere brukbare sjanser i første omgang, og fem minutter etter 1-0-scoringen ble Munitis felt. Spania fikk straffespark, Mendieta var kald og Barthez kastet seg feil vei. 1-1 og nytt liv i kampen. Men Frankrike holdt ut helt til dommeren blåste for pause. Patrick Vieira spilte seg helt fram til 16-meteren, rullet ballen ut til høyre og til Djorkaeff. Djorkaeff klinte til og Frankrike gikk til pause med ledelse.

Holdt helt ut

Annen omgang ble ikke den store opplevelsen. En del gule kort, frispark og halvsjanser. Frankrike forsvarte seg bra og virket fornøyd med 2-1. Spania økte presset de siste 20 minuttene, men klarte ikke sette ballen i nettet. I siste spilleminutt fikk spanjolene sjansen til å sikre seg ekstraomganger. Barthez glapp ballen og kastet seg klønete etter Alfonso. Alfonso falt, dommeren pekte på straffemerket og Raul gikk fram. Real Madrid-stjernen hadde ingen stor dag, og satte ballen over mål.

KOSEGUTTER: Dugarry gratulerer Zidane med scoringen.
KONSENTRERT: Desailly ligger på bakken, men slipper ikke ballen med blikket. Alfonso spiller videre.
FLYR HØYT: Barthez hadde gode øyeblikk i kveld.
UTLIKNET: Mendieta utliknet, her er han i duell med Lizarazu.
SJEF: Som vanlig dominerende på det franske laget. Zinedane scoret 0-1-målet.
KOM TILBAKE: Djorkaeff sørget for ledelse ved pause.
FORTVILER: Raul depper over brent straffe og tap.
HEIER PÅ GUTTA: De spanske damene gjør sitt for at laget skal spille bra.