Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frankrike til VM-semifinale etter keeperens kjempebrøler

To mål signert Raphael Varane og Antoine Griezmann - og en blemme av Uruguay-keeper Fernando Muslera - sikret fransk semifinale.

HYLLES: Antoine Griezmann scoret 2-0 for Frankrike mot Uruguay etter en stygg keepertabbe. Franskamnen lot være å feire, det imponerer dommer Svein-Erik Edvartsen. Programleder: Øyvind Godø Vis mer
  • Uruguay - Frankrike 0-2

Uruguay kom til kvartfinalen uten en av sine aller viktigste spillere, da Edinson Cavani ikke ble friskmeldt etter leggskaden. Men det søramerikanske laget var likevel farlige foran mål. Men det ville seg liksom aldri.

Uruguayanerne kom til flere store sjanser, men i motsetning til Frankrike, klarte de ikke å sette dem.

To mål signert Raphael Varane og Antoine Griezmann sikret fransk VM-semifinale. Der møter de vinneren av oppgjøret mellom Brasil og Belgia, som går senere fredag.

- Jeg finner nesten ikke ord. Jeg er svært stolt av mine 23 spillere og stolt av å være fransk, sa landslagssjef Didier Deschamps ifølge NTB.

Perlescoring

Uruguay spilte seg til den første sjansen, men skuddet fra Cristhian Stuani kom fra litt for spiss vinkel, og gikk utenfor mål.

Kampen var jevnspilt innledningsvis, men Uruguay var hakket hvasser på dødball. Derfor måtte også Hugo Lloris i aksjon og banke ballen bort da et frispark ble slått inn i boksen.

Men rett etterpå kom Frankrike og Kylian Mbappé til kampens første store sjanse. Olivier Giroud headet ballen videre til Mbappé i boksen, men unggutten satset for tidlig, og headingen gikk over mål.

Etter 40 minutter sendte Antione Griezmann et frispark inn i boksen. Real Madrid-spiller Raphael Varane dukket opp fra ingenting og stusset lekkert frisparket i mål.

LURTE FORSVARET: Raphael Varane. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
LURTE FORSVARET: Raphael Varane. Foto: REUTERS/Grigory Dukor Vis mer

Ifølge Opta var dette Varanes tredje scoring for det franske landslaget, og den tredje med hodet.

Kjempeblemme

Uruguay svarte umiddelbart, da Stuani headet et forsøk på mål. Lloris måtte igjen i aksjon, og leverte en praktredning da han dyttet ballen utenfor mål.

LEI DAG PÅ JOBB: Fernando Muslera. Foto: AFP PHOTO
LEI DAG PÅ JOBB: Fernando Muslera. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Uruguay presset i starten av andre omgang, og snuste på en scoring. I stedet var det en tabbe i andre enden av banen som gjorde at Frankrike doblet.

Antoine Griezmann banket til fra 20 meter. Det skulle tilsynelatende være en grei ball å plukke for Uruguay-keeper Fernando Muslera, men han glapp ballen og måtte se den gå i nettet bak seg på kjedelig vis.

Blåtrøyene svarte med en kjempesjanse i andre enden på nytt, men også denne gangen gikk forsøket utenfor mål.

Derfra og ut hadde Frankrike et godt tak på kampen, og kom faktisk til flere sjanser til å gjøre ydmykelsen komplett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media