Frankrike tok grep

BRUGGE (Dagbladet): Spania- Frankrike 1- 2. - Hadde Raul scoret på straffesparket rett før slutt ville det blitt et annet resultat, sier Zinedine Zidane. Det har han selvfølgelig helt rett i. Men heldigvis - Raul klarte ikke det. Isteden skjøt han både ballen og Frankrike til himmels.

Konkrete lengde- og breddegrader for det som de neste dagene vil være denne ballskribentens himmel finner du i atlaset under Brussel. Det er der Frankrike møter Portugal onsdag kveld klokka 20.45. Og enten du liker mora eller dattera, så blir det en kveld for fest. Og kjærlighet

Sjøl skal jeg ha begge på fanget.

- Vi er jo verdensmestere, så vi bør vel klare å gå til en EM-finale også, sier Frankrikes Laurent Blanc litt sånn for seg sjøl. Det er han som kysser keeper Fabien Barthez så inderlig midt oppe på skallen foran hver eneste kamp. Og han som elsker med ballen, heter Zinedine Zidane.

Sansynligvis den beste fotballspilleren i hele verden.

Bedre enn i 98

- Vi er bedre nå enn da vi vant VM-tittelen for to år siden, sier Zidane. - Vi er sterkere, vi har mer erfaring og vi spiller bedre fotball. Og sånn er det for mitt vedkommende også - jeg er 28 år og på toppen av min karriere.

- Det er klart vi tror vi kan vinne EM.

Da Zinedine Zidane klemte inn 1-0 fra godt frisparkhold i går kveld, ble jeg personlig nesten sikker. Det var nemlig noe så inn i hampen distinkt og bestemt over hele prestasjonen at jeg skjønte at den karen der - han som la til alt og feide ballen forbi Canizares - han har bestemt seg for å bli mester. Og da Youri Djorkaeff gjorde det samme etter et vidunderlig og langt forarbeide av Patrik Vieira, ble jeg overbevist.

Frankrike har bestemt seg for å vinne.

John Carews kommende lagkamerat i Valencia - Mendieta - ga Spania et lite håp mellom Frankrikes knallperler. Han gjorde det gjennom å trille et straffespark rolig forbi Barthez. Men da muligheten bød seg igjen i kampens siste minutt, var Mendieta byttet ut for lenge siden.

Og så var det Rauls tur.

Hasta la vista!

Riktig god ferie

- Vi spilte for å vinne, men klarte det ikke, sier Spanias trener Camacho. - Derfor reiser vi hjem - med fly. Og det er slikt som skjer i fotball, noen ganger scorer du på straffe - andre ganger gjør du det ikke.

- Sjølsagt er det trist, men den positive siden ved saken er at nå får spillerne ferie.

Frankrikes trener Roger Lemerre priser seg lykkelig over at han har en kar som Zinedine Zidane.

- Han er typen som avgjør fotballkamper, sier Lemerre. - Zizou er den lille forskjellen. Og en sånn spiller hadde ikke Spania i denne kampen. Det er derfor det er vi som møter Portugal i semifinalen.

I løpet av helga gjorde jeg Figo til Gud og Portugal til min store kjærlighet. Det står jeg på. Like fullt hevder jeg min rett til aktivt utroskap. Og derfor går jeg til Portugal-Frankrike med Figo i den ene handa og Zizou i den andre.

Med en kjærlighet på hvert fang onsdag kveld er det nødt til å bli finale.

<B>SUPERDUO:</B> Zenedine Zidane og Youri Djorkaeff scoret hvert sitt vidundermål.