Frankrike videre med nød og neppe

(Frankrike-Paraguay: 1-0) Med nød og neppe tok Frankrike seg videre til kvartfinale i fotball-VM etter seier over Paraguay. I 114 minutter stanget franskmennene mot en paraguyansk forsvarsmur som var villige til å ofre alt for å holde tett. Men så dukket Laurent Blanc opp fra intet og avgjorde for Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alt tydet på at åttedelsfinalen mellom Frankrike og Paraguay ville ende i straffespark-konkurranse. Men seks minutter før ekstraomgangene ebbet ut, dukket Laurent Blanc opp og ble dagens desidert mest populære franskmann. Scoringen var franskmannens 14 landslagsmål i karrieren, men den første i årets VM-sluttspill.

I en søvndyssende forestilling sto det 0-0 etter ordinær tid. Slitne spillere la ut på 2 x 15 minutter ekstratid, uten at en skikkelig målsjanse ble skapt.

- Fortjent

Men da alt så som mørkest ut lettet Laurent Blanc skylaget over Lens. Et overlegg fra høyre ble møtte av David Trezeguet, som nikket ballen rett i skoene til Blanc. Til ellevill jubel og lettelse satte han ballen i nettet bak den ellers så sikre paraguyanske keeperen Jose Luis Chilavert, som inntil da hadde spilt strålende mellom stengene.

- Vi fortjente å vinne etter å ha dominert kampen hele veien. Årsaken til at vi ikke fikk mål før skyldes delvis et godt paraguyansk forsvar og egne svake ferdigheter i avgjørende øyeblikk, sa Frankrikes trener Aime Jacquet etter kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer