Frankrike videre med nød og neppe

(Frankrike-Paraguay: 1-0) Med nød og neppe tok Frankrike seg videre til kvartfinale i fotball-VM etter seier over Paraguay. I 114 minutter stanget franskmennene mot en paraguyansk forsvarsmur som var villige til å ofre alt for å holde tett. Men så dukket Laurent Blanc opp fra intet og avgjorde for Frankrike.

Alt tydet på at åttedelsfinalen mellom Frankrike og Paraguay ville ende i straffespark-konkurranse. Men seks minutter før ekstraomgangene ebbet ut, dukket Laurent Blanc opp og ble dagens desidert mest populære franskmann. Scoringen var franskmannens 14 landslagsmål i karrieren, men den første i årets VM-sluttspill.

I en søvndyssende forestilling sto det 0-0 etter ordinær tid. Slitne spillere la ut på 2 x 15 minutter ekstratid, uten at en skikkelig målsjanse ble skapt.

- Fortjent

Men da alt så som mørkest ut lettet Laurent Blanc skylaget over Lens. Et overlegg fra høyre ble møtte av David Trezeguet, som nikket ballen rett i skoene til Blanc. Til ellevill jubel og lettelse satte han ballen i nettet bak den ellers så sikre paraguyanske keeperen Jose Luis Chilavert, som inntil da hadde spilt strålende mellom stengene.

- Vi fortjente å vinne etter å ha dominert kampen hele veien. Årsaken til at vi ikke fikk mål før skyldes delvis et godt paraguyansk forsvar og egne svake ferdigheter i avgjørende øyeblikk, sa Frankrikes trener Aime Jacquet etter kampen.

Målet var VM-historisk. Før første gang i et VM-sluttspill er en kamp avgjort etter golden goal-regelen, som sier at første målscorer i ekstraomgangene vinner kampen.

Sløste sjanser

Frankrike hadde mer enn nok sjanser tidligere i kampen til å avgjøre, men verken Thierry Henri, David Trezeguet, Bernard Diomede eller Youri Djorkaeff maktet å overliste gode Chilavert i Paraguays mål.

- Fortsatt er vi med i kampen om VM-tittelen, men det forutsetter at vi konsentrerer oss om en kamp av gangen, sa Aime Jacquet.

I kvartfinalen venter Italia, som sendte Norge ut av VM-sluttspillet lørdag.

- Vi skal hvile ut og hente nye krefter foran møtet med Italia. De har et godt forsvar og i tillegg et par gode angripere, sa Frankrikes lagkaptein Didier Deschamps etter den 114 minutter lange og historiske kampen søndag.

(NTB)