DET ER NÅ DET GJELDER: Per Joar Hansen og U21-landslaget spiller playoff mot Frankrike klokka 18.45.Foto: Tommy Ellingsen
DET ER NÅ DET GJELDER: Per Joar Hansen og U21-landslaget spiller playoff mot Frankrike klokka 18.45.Foto: Tommy EllingsenVis mer

- Frankrike vil alltid være favoritter mot Norge i fotball

Men U21-gutta skal gå i strupen stornasjonen i kveld.

LIVESTUDIO: Følg U21-gutta mot Frankrike direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1845.

LE HAVRE (Dagbladet): Klokka 18.45 skal Per Joar Hansen og hans U21-landslag møte Frankrike i den første av to avgjørende playoff-kamper før sommerens EM-sluttspill i Israel.

- Vi er uansett underdogs her. Frankrike vil alltid være favoritter mot Norge i fotball, sier Hansen til Dagbladet.

- Men nå er det ikke sånn at vi bare er meldt på til denne playoffen. Vi er her fordi vi har kvalifisert oss til det, fordi vi har kvaliteter i laget, fortsetter han.

Presser høyt
For det er ikke en forsiktig trener som er redd for å bli rundspilt av franske stjerner Dagbladet møter på Novotel i Le Havre. Per Joar Hansen tror helt oppriktig at gutta hans kan slå ut Frankrike og spille sluttspill til sommeren.

Derfor går han offensivt til verks når han legger taktikken også.

- Vi skal presse høyt fra start av i kveld. Det har vi gjort i hele kvaliken, og vi føler vi har lyktes godt med det også, sier Hansen.

Hansen har sammen med resten av støtteapparatet brukt tida de siste ukene til å kartlegge Frankrike på alle mulige måter.

- Vi kommer ikke til å få noen overraskelser i kveld, sier Hansen.

- Men jeg er jo litt spent på hvordan det blir når vi går ut på banen. Det er én ting å se dem på en dvd, det er noe helt annet når man er utpå der. Hvor gode er de egentlig, og hvordan er dagen til guttene våre?, spør Hansen.

Tenkte gjennom alt
I dag har han stort sett tenkt gjennom alle mulige og umulige scenarioer som kan oppstå i kampen. Hva skal han gjøre om Norge får en utvist tidlig i kammpen? Eller hva om det er Frankrike som får en utvist?

- Det kan være litt tilfeldig hva som skjer, men jeg håper ikke tilfeldighetene blir avgjørende.

- Det er uansett bare en vanlig kamp for oss. Husk at vi har hatt kniven på strupen i begge de to siste kampene våre i gruppespillet også, så sånn sett er ikke denne situasjonen ny for oss heller.