- Frankrike vinner ikke

Eric Cantona støtter Roy Keane, men fyrer løs mot Frankrikes VM-stoppere og irske «amatører».

Manchester United-legenden Eric Cantona har allerede sett nok til å avskrive et nytt fransk VM-gull. Han tror til og med at de regjerende mesterne kan få trøbbel med å gå videre.

- Du kan ikke vinne VM med dårlige forsvarsspillere, sier Cantona til The Mirror.

- Frankrike har andre gode spillere - Fabien Barthez, spissene Thierry Henry, David Trezeguet og selvfølgelig Zidane. Men det er det. Desailly og Leboeuf er ikke gode nok og derfor vinner de ikke, fortsetter den frittalende fotballpensjonisten.

Fotballverden fikk servert et sjokkresultat da Frankrike åpnet VM med tap mot Senegal. For Cantona kom ikke resultatet som noe sjokk.

- Husk at for 15 år siden så sa jeg at en afrikansk lag kan vinne VM. Jeg ble slett ikke sjokkert, sier Cantona.

Han utelukker ikke at Frankrike sitter på flyet hjem før åttedelsfinalene spilles. Han tror det hele står å faller ved Zinedine Zidane. Real Madrid-spilleren sto over åpningskampen på grunn av skade.

- Hvis Zidane kommer tilbake, ja, hvis ikke, nei, sier Cantona om Frankrike går videre eller ikke.

Men det er ikke bare franske forsvarsveteraner som får passet påskrevet av Cantona. Han har også noen gloser å melde til irske spillere og ledere.

Cantona gir sin fulle støtte til tidligere klubbkamerat Roy Keane.

- Jeg tror Roy Keane er for profesjonelle for Irland fordi de er amatører. De forstår ham ikke fordi han er profesjonell.

Keane ble sendt hjem etter at han skjelte ut landslagssjef Mick McCarthy før VM startet.

- Det er bra for laget at han sa det han gjorde fordi mange mennesker vil kanskje i framtida skjønne at man må høre på ham og gode spillere som ham, sier Cantona.

(Dagbladet.no)

SVAK VM-START:</B> Marcel Desailly og Frank Leboeuf fikk kjørt seg mot Senegal. Nå får de gjennomgå av landsmannen Eric Cantona. Foto: SCANPIX/EPA/PATRICK HERTZOG