Frankrikes nye helt: - Helt sprøtt

Onkel tok til tårene av glede.

KNAPT TIL Å TRO: Tony Gallopin klarte ikke å forstå at den gule trøya er hans etter den niende etappen i Tour de France. Foto: EPA/KIM LUDBROOK
KNAPT TIL Å TRO: Tony Gallopin klarte ikke å forstå at den gule trøya er hans etter den niende etappen i Tour de France. Foto: EPA/KIM LUDBROOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MULHOUSE (procycling.no): For en fransk syklist er det å bære den gule ledertrøya i Tour de France noe av det største man kan gjøre.

Søndag ofret Tony Gallopin seg de siste tre milene for å gjøre drømmen virkelig, og han lyktes.

- Jeg klarer ikke å forstå det. Hele familien og kjæresten min er her. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, forklarer 26-åringen i målområdet.

Les også: Kristoff: - Jeg fikk så vondt at jeg nesten falt av sykkelen

I målområdet ventet umiddelbart en klem fra kjæresten Marion Rousse. Deretter turen på podiet hvor han mottok franskmennenes hyllest i Mulhouse samtidig.

- Dette er helt fantastisk for oss begge! jubler Rousse.

I målrområdet var også hans onkel Alain Gallopin som sportsdirektør for Trek Factory Racing.

- Sykkelsporten er vår families liv. I femti år har vi vært innblandet, og dette er veldig stort også for meg.

Det var ikke tvil om at onkelen heiet på nevøen på de siste kilometerne, og det selv om Trek-rytter Cancellara også satt i bruddet bak etappevinner Tony Martin.

- Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake mot slutten av etappen. Det var fantastisk stort å se ham klare det, smilte onkel Gallopin til Eurosport.

Mandag starter 26-åringen den tiende etappen i maillot jaune. Og det på Bastilledagen. Frankrike har fått en ny sykkelhelt.

- Det er mer enn fantastisk å kjøre i gult på Bastilledagen. Det blir helt sprøtt, gliser franskmannen.

Gallopin la grunnlaget for den gule trøya på brosteinsetappen til Arenbergskogen. Der Chris Froome krasjet ut av rittet holdt franskmannen hendene stødig på styret og kom i mål som 18.-mann.

Lørdag klatret han bra da Contador testet Nibali, og før søndagens etappe var 26-åringen 3?27 bak italieneren i gult.

- Jeg har tenkt på den gule trøya helt siden brosteinsetappen, og jeg begynte å drømme om den da vi kom av gårde i brudd i dag.

Gallopin kjempet seg over stigning etter stigning sammen med bruddkameratene, og på de siste tre milene satte han alle kluter til for å holde avstanden bak til hovedfeltet. Han jobbet seg ned i kjelleren for å sikre én dag i maillot jaune.

Franskmannen har løftet seg i bakkene denne sesongen. I Critérium du Dauphiné flekket han tenner som Jurgen Van Den Broecks viktigste hjelper.

Likevel tror de færreste at Gallopin kan gjøre som Thomas Voeckler gjorde for ti år siden. Publikumshelten kjempet heltemodig og forsvarte den gule trøya i ti dager.

Til det er mandagens etappe for tøff. Sju kategoriserte stigninger venter, deriblant den bratte førstekategorien La Planche des Belles Filles som tar rytterne til målstreken drøyt 1000 meter over havet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer