Frankrikes skrekk

Jon Dahl Tomasson er mannen som kan sende regjerende europa- og verdensmester Frankrike hjem i skam i morgen tidlig. Med uavgjort eller tap er Frankrike ute av VM-sluttspillet før det har begynt.

Tre mål har Tomasson scoret for Danmark så langt i VM-sluttspillet. Det har ført våre danske venner helt til topps i gruppe A. Tomassons suksess for UEFA-cup vinner Feyenoord denne sesongen har heller ikke gått upåaktet hen i fotball-Europa. Etter VM-sluttspillet spiller Tomasson for den italienske storklubben AC Milan.

Perfekt bak Sand

Tomasson ligger på andreplass på toppscorerlisten bak tyskeren Miroslav Klose. Dansken scoret to flotte mål i 2- 1-seieren mot Uruguay og ett på straffespark i 1- 1-kampen mot Senegal. Han passer perfekt inn i rollen bak Ebbe Sand. Fortsetter Tomasson suksessen i VM må nok danskenes trener Morten Olsen oppdaterte følgende uttalelse som kom før VM:

- Vi har ingen Laudrup lengre. Jeg synes ikke vi har noen store stjerner!

I Laudrups fotspor

Tomasson er i ferd med å ta opp arven etter brødreduoen Michael og Brian Laudrup og Preben Elkjær.

Den nye danske helten slo gjennom i internasjonal fotball allerede i 1995 i Heerenveen med 14 mål på 30 kamper. I sesongen 1996/97 satt han scoringsrekord med 18 fulltreffere. Suksessen i Heeren-veen brakte ham til Newcastle. Han fant seg aldri til rette i England og det ble med den ene sesongen før overgangen til Feyenoord. I Nederland blomstret han opp og nå venter Italia, men først skal han skyte Danmark lengst mulig i VM.

STJERNESKUDD: Danmarks Jon Dahl Tomasson jubler etter straffemålet mot Senegal. - Jeg synes ikke vi har noen store stjerner, sier landslagssjef Morten Olsen. Tomassons VM-innsats så langt tyder på at han tar feil.