Frankrikes skrekk

Jon Dahl Tomasson er mannen som kan sende regjerende europa- og verdensmester Frankrike hjem i skam i morgen tidlig. Med uavgjort eller tap er Frankrike ute av VM-sluttspillet før det har begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre mål har Tomasson scoret for Danmark så langt i VM-sluttspillet. Det har ført våre danske venner helt til topps i gruppe A. Tomassons suksess for UEFA-cup vinner Feyenoord denne sesongen har heller ikke gått upåaktet hen i fotball-Europa. Etter VM-sluttspillet spiller Tomasson for den italienske storklubben AC Milan.

Perfekt bak Sand

Tomasson ligger på andreplass på toppscorerlisten bak tyskeren Miroslav Klose. Dansken scoret to flotte mål i 2- 1-seieren mot Uruguay og ett på straffespark i 1- 1-kampen mot Senegal. Han passer perfekt inn i rollen bak Ebbe Sand. Fortsetter Tomasson suksessen i VM må nok danskenes trener Morten Olsen oppdaterte følgende uttalelse som kom før VM:

- Vi har ingen Laudrup lengre. Jeg synes ikke vi har noen store stjerner!

I Laudrups fotspor

Tomasson er i ferd med å ta opp arven etter brødreduoen Michael og Brian Laudrup og Preben Elkjær.

Den nye danske helten slo gjennom i internasjonal fotball allerede i 1995 i Heerenveen med 14 mål på 30 kamper. I sesongen 1996/97 satt han scoringsrekord med 18 fulltreffere. Suksessen i Heeren-veen brakte ham til Newcastle. Han fant seg aldri til rette i England og det ble med den ene sesongen før overgangen til Feyenoord. I Nederland blomstret han opp og nå venter Italia, men først skal han skyte Danmark lengst mulig i VM.

STJERNESKUDD: Danmarks Jon Dahl Tomasson jubler etter straffemålet mot Senegal. - Jeg synes ikke vi har noen store stjerner, sier landslagssjef Morten Olsen. Tomassons VM-innsats så langt tyder på at han tar feil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer