Franktastisk!

Manager José Mourinho var ikke på benken i går. Men Frank Lampard var på banen. Og det var mer enn nok.

LONDON (Dagbladet): José Mourinho var borte vekk fra Stamford Bridge - slik han varslet på forhånd - da kampen startet. Han skulle se kampen på TV. Der fikk han se Frank Lampard spille enda en fantastisk fotballkamp.

Lampard har jobbet mye for å trene opp venstrefoten sin i det siste. Men i går så det ut som om han aldri har gjort annet enn å score mål med keiva. 3- 1-scoringen hans etter 69 minutter var nær den perfekte kombinasjonen av akrobatikk, kunst og fotballhåndverk.

Men selv snakket han mest om kampens siste mål etterpå. Det Bayern fikk.

Bare halvveis

-  For øyeblikket er jeg skuffet på grunn av det siste målet, sier Lampard. 4- 1 ville vært flott, men med 4- 2 er vi litt skuffet. Vi sluknet litt i de siste minuttene, sier Lampard til Sky Sport 1.

Etter gode prestasjoner av Dider Drogba og Damien Duff ble Bayern München presset til en dårlig klarering som Claude Makelele sendte inn i feltet igjen. Med ryggen mot mål forfulgte Lampard ballen mot venstre, tverrvendte og satte ballen i lengste hjørne på halvspretten. Det er vanskelig nok å sette slike baller i mål rettvendt. Lampard gjorde det feilvendt.

-  Det er ennå ikke over. Vi er bare halvveis. Og vi har sett hva Bayern har klart tidligere i Champions League. Det blir en tøff returkamp, advarer han.

Ti minutter før scoret Lampard sitt første mål for kvelden. Et av Chelseas lange oppspill ble på nytt flikket videre av Didier Drogba. Der kom Frank Lampard og styrte vakkert og presist ballen i mål - med venstrefoten.

FRANKERT: Chelseas midtbaneelegant, Frank Lampard, har scoret sitt andre mål mot Bayern München - og blir gratulert av Didier Drogba - som seinere også scoret. Foto: AP/Scanpix
FRANKERT: Chelseas midtbaneelegant, Frank Lampard, har scoret sitt andre mål mot Bayern München - og blir gratulert av Didier Drogba - som seinere også scoret. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Snakket med benken?

Etter kampen i går var det likevel få som snakket om Lampard. Alt handlet om José Mourinho. I kampprogrammet i går innrømmet han at Frisk-skandalen nok ikke er siste gang han lager oppstyr. Han skriver:

«Om jeg skal si hva jeg føler i sjelen, så vil jeg nok skape flere overskrifter og mer trøbbel. Det er rart i denne industrien. Når du sier det du føler og tror, så må du betale for det.»

Og kanskje begynte bråket på nytt allerede i går. Da Mourinho sist var henvist til tribunen - i Portos semifinale mot Lazio i UEFA-cupen for to år siden - sendte han 31 ulovlige tekstmeldinger til benken.

I pausen i går viste Sky Sport bilder som tydelig viste en luekledd person fra Chelseas støtteapparat som satt på benken og fiklet med kommunikasjonsutstyr i øret. Like etter videreformidlet han beskjeder til trenerduoen Steve Clarke og Baltemar Brito. Etter kampen sto UEFA-delegaten i lang samtale med Clarke. På pressekonferansen ble Brito spurt om han hadde kommunisert med Mourinho underveis. Det benektet han.

Langballene lyktes

Men uansett om Mourinho ga ordrer underveis eller ikke - det var på forhånd jobben ble gjort. Mourinho valgte i går å male i stykker Bayern München med virkemidlene Drillos vant det meste med på 90-tallet. Det var et taktisk mesterstykke. Langballene mot Didier Drogba og de raske kontraangrepene etter ballvinninger inne på egen banehalvdel klarte Felix Magaths mannskap aldri å stå imot.

-  Vi hadde store problemer med langballene, sier Magath.

Chelsea scoret 1- 0 allerede etter fire minutter. En langball fra John Terry ble svakt klarert av Lucio som var presset av Drogba. Skuddet fra Joe Cole traff Robert Kovac og ballen gikk i mål bak en utspilt Oliver Kahn. Men Drogba sto i offside, og målet burde vært annullert.

Bayern München kom tilbake sju minutter etter pause etter frisparkretur fra Chelsea-keeper Petr Cech og scoring av innbytter Bastian Schweinsteiger.

Tvilsom straffe

Så startet Lampard showet sitt - før Didier Drogba dunket inn 4- 1. Kvelden var fullbrakt og publikum sang på Mourinho for tiende gang. De fortsatte helt til Michael Ballack fikk en billig straffe og sjøl satte inn 4- 2 tre minutter på overtid. Det betyr at Bayern München går videre med 2- 0 hjemme neste uke.

-  Veldig frustrerende å slippe inn mål på overtid, sier Brito. PS: Mourinho er i ferd med å underskrive en ny og forlenget avtale med Chelsea som gir ham 62 millioner kroner i årslønn fram til 2010.