Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk åpning for United

Geneve (NTB-Reuters): Manchester United-manager Alex Ferguson var fornøyd med kvartfinaletrekningen i mestercupen. Monaco kan være engelskmennenes franske åpning til semifinalen. - Vi har en god sjanse, men det gjelder å beholde bakkekontakten, sa Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er glad, men undervurdering kan bli Uniteds verste fiende. Vi må passe oss for ikke å ta lett på denne oppgaven, sa Alex Ferguson.

Manchester United-sekretær Kenneth Merrett, som var til stede under dagens trekning i Geneve, la heller ikke skjul på at han var fornøyd.

- Vi satte stor pris på å få lov til å reise til Monaco først. Ikke bare fordi vi får hjemmekamp i returen, men også fordi franskmennene kjenner til United. Det blir nok liv i Monaco når vi kommer, sa Merrett.

Men lett blir det ikke, for Monaco har levert en sterk høstsesong.

Tysk batalje

Tyskland har tre lag videre til kvartfinalen, og tilfeldigheter gjorde at regjerende mester Dortmund møter rivalen Bayern München. Det tredje tyske laget, Bayer Leverkusen, får en tøff oppgave mot spanske Real Madrid.

- I internasjonale turneringer ønsker du selvfølgelig å møte lag fra andre land, men det kan nok bli en interessant kamp likevel, sa Dortmund-direktør Christian Hockenjos etter trekningen.

- Alle de tyske lagene ville foretrukket utenlandsk motstand, sa Bayern München-veteranen Lothar Matthäus.

- Vi skal til finalen, og nå må vi forbi Dortmund på veien. Det blir tøft, fordi laget har spilt bedre i mesterligaen enn i serien, fortsatte Matthäus.

Juventus møter Dynamo Kiev fra Ukraina i sin kvartfinale, og italienerne åpner på bortebane.

- Det spiller ingen rolle. Når du spiller kvartfinale i mesterligaen vil det aldri bli snakk om lette kamper, vi må gå for å vinne både hjemme og borte, kommenterte visepresident Roberto Bettega i Juventus.

Revansj?

I cupvinnercupen får vi en reprise på fjorårets finale i Uefa-cupen. Tyske Schalke satte italienske Inter på plass i fjorårets finale. Nå møtes de to lagene i kvartfinalen, og Inter vil ha hevn.

- Vi er motivert for å ta revansj for fjorårets finaletap. Det skal ikke skje igjen, sa Inters visepresident Gianmaria Visconti Di Modrome.

- Den verste trekningen vi kunne fått. Våre sjanser til å gå videre er under 50 prosent. Av ti kamper mot Inter, vil vi tape sju-åtte. Inter er et klasselag det skal bli tøft å slå igjen, sa en meget defensiv og pessimistisk Schalke-trener Huub Stevens.

Chelsea-direktør Colin Hutchinson var fornøyd med spanske Real Betis i kvartfinalen i Uefa-cupen: - En bra trekning, vi ser fram til kampen og tror vi har gode sjanser til å avansere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!