- Fransk arroganse på sitt verste

RBK var forbannet for måten de tapte på mot Lyon.

LYON/OSLO (Dagbladet.no) LYON - ROSENBORG 2-1: - Dette var fransk arroganse på sitt verste! De har flere muligheter til å spille ut ballen når Daniel Braaten ligger nede med skade, men de gjør det ikke, sier trener Per-Mathias Høgmo oppgitt til TV 3.

I stedet tok Lyon og Sylvain Wiltord over ballen og gikk i angrep. Det endte med at Lyon scoret vinnermålet på overtid, til RBK-spillernes synlige irritasjon.

Etter kampslutt oppsto det nesten håndgemeng ute på banen.

- Jeg prøvde å snakke med Wiltord, men han viftet oss bare bort. Det var nesten så han slo etter oss slik at han kunne feire, forteller Bjørn Tore Kvarme til Dagbladet.no.

Midtstopperen snakket også med Lyon-spiller Cris, som viste forståelse for RBKs irritasjon.

Viste forståelse gjorde også tidligere RBK-spiller John Carew, som bidro sterkt til Lyons første ledermål før han ble byttet ut.

- Selv så jeg ikke situasjonen. Men jeg så at det ble litt styr etter kampslutt, og jeg skjønner jo det, sier Carew til TV3.

God kamp

Før dette skjedde så Rosenborg ut til å klare et sterkt bortepoeng mot en av Champions Leagues store favoritter.

- ARROGANSE: Det er Rosenborg-trener Per Mathias Høgmos karakteristikk av Sylvain Wiltords oppførsel. Foto: CLAUDE PARIS/AP/SCANPIX
- ARROGANSE: Det er Rosenborg-trener Per Mathias Høgmos karakteristikk av Sylvain Wiltords oppførsel. Foto: CLAUDE PARIS/AP/SCANPIX Vis mer

Karim Benzema sendte Lyon i ledelsen før pause, mens Daniel Braaten stupheadet inn 1-1 midtveis i den andre omgangen. På overtid var brasilianske Fred som sørget for en uhyre populær hjemmeseier da han satte ballen i nettaket fra et par meters hold.

Rosenborg hang brukbart med i begynnelsen av første omgang, og fikk kampens første hjørnespark (som ble klarert) etter bare fire minutter.Men la det ikke være noen tvil, Lyon styrte hele omgangen. Frispark-innlegget fra 40 meter etter fem minutter ble det ingenting av, men det var småfarlig da midstopper Cris brøt etter 11 minutter, satte fart framover. 

Etter et par trekk havnet ballen hos høyreback Anthony Réveillère, som skjøt over fra skrå vinkel.


Carew-forarbeid


Banens yngstemann, den hengende spissen Karim Benzema, var også omgangens mest sentrale sammen med John Carew. 17-åringen (fyller 18 år 19. desember) hadde flere gode muligheter, men ingen så store som den han fikk etter 33 minutter.

Det startet med et John Carew-raid på høyrekanten. Carew dro seg først forbi Øyvind Storflor og deretter trakk han med seg Mikael Dorsin helt ned til dødlinja før han la ballen skrått utover foran mål. Benzema hadde ingen problemer med å sette den i nettet fra et par meters hold.

Rosenborg ble mer og mer upresise utover i omgangen og til tross for tre cornere, var Alejandro Lagos gule kort det eneste som blir stående i kampraporten.


Helstad i stolpen John Carew fyrte av fra 20 meter rett på keeper under minuttet etter at den andre omgangen var startet, men det var Thorstein Helstad som hadde det første kvarterets store mulighet da han headet i stolpen fra tre meter etter et innlegg fra høyre. Helstad ble bytta ut med Alexander Ødegaard like etter.

Carew ble tatt av banen etter 55 minutter - til enorm og stående applaus fra stort sett alle de 40 425 tilskuerne.

Inn kom spissrivalen Fred, og han kombinerte fint med Lyons to unge angripere, Benzema og Hatem Ben Arfa utover i omgangen. Det skapte flere store sjanser, men Espen Johnsen hadde flere svært gode redninger og hindret flere baklengsmål.Helt mot spillets gang kom Rosenborg tilbake og utlignet til 1-1 i det 66. minutt. Et frispark fra venstre ble slått høyt og gikk over nesten alle - bortsett fra Daniel Braaten. Han kom inn ved bakre stolpe og stupheadet ballen i mål.


Overtidsmål


Ti minutter før slutt hadde 17 år gamle Benzema en gigantmulighet da han fikk mange meter og god tid til å ta med seg ballen 25 meter fra mål og sette fart. Han klarte imidlertid ikke å få kontroll på kula, og det ble med et løst skudd rett i klypene på Espen Johnsen.

Alexander Tettey og Sebastian Eguren kom inn for Rosenborg i sluttminuttene, og bortelaget så lenge ut til å ha kontroll på bortepoenget mot et av Europas topplag.

Men på overtid dukket altså Carew-erstatter Fred opp og satte ballen høyt i mål fra tre, fire meters hold etter et nytt flott raid av Ben Arfa.

Dermed ble det til slutt bortetap for Rosenborg, mot det som tross alt var det beste laget.

SINT: Per Mathias Høgmo håpet på en fransk åpning. I stedet fikk han oppleve det han mener var fransk arroganse.