Fransk avis avslører Lionel Messis superlønn

Verdens best betalte fotballspiller får en enorm sum dersom han fullfører kontrakten med PSG.

NOK TIL SALT I MATEN: Lionel Messi tjener over én milliard i PSG. Foto: NTB
NOK TIL SALT I MATEN: Lionel Messi tjener over én milliard i PSG. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PSGs superstjerne Lionel Messi (34) har ikke fått vise seg skikkelig fram på banen for sin nye klubb.

Argentineren spilte sin første hele kamp da han fikk 90 minutter i Champions League, og har bare spilt 24 fattige minutter i Ligue 1 etter overgangen fra spansk fotball.

Likevel tjener 34-åringen gigantiske summer ved å spille i Frankrike. Nylig lekket den franske storavisa L'Equipe hvor mye det skal dreie seg om.

Ifølge avisa vil Messi motta 110 millioner euro (rundt 1,1 milliarder kroner) netto i løpet av de tre sesongene han etter planen skal være i Paris. Han vil først få rundt 300 millioner kroner for den første sesongen, før summen øker til 400 millioner kroner de to neste åra fram til 2024.

«30+40+40», står det på forsiden til avisa.

Fransk avis avslører Lionel Messis superlønn

For å sette det i perspektiv: Det tilsvarer over 1 000 000 kroner om dagen, rundt 42 000 kroner i timen og rundt 700 kroner i minuttet - hver eneste dag.

Ifølge L'Equipe vil Messi få en lojalitetsbonus på rundt 150 millioner kroner i året.

PSG har også en sponsoravtale med kryptonettsiden Crypto.com, som vil gi rundt 100 millioner kroner i året. Tidligere har det blitt kjent at PSG delvis betaler Messi av klubbens egen kryptovaluta.

Tidligere har det blitt skrevet at Messi var villig til å kutte lønna i Barcelona med 50 prosent, for å bli værende i klubben.

PSG-duoen Neymar og Messi er de best betalte fotballspillerne i verden. L'Equipe har tidligere omtalt at de tidligere tjente henholdsvis 7,3 og 10,4 millioner i uka.

Neymar skrev nylig under på en ny kontrakt fram til 2025, som sikrer han samme lønn som Messi, skriver spanske Marca.

I tillegg kommer svært lukrative sponsoravtaler. Magasinet Forbes skrev i fjor at Messi hadde inntekter på 1 milliard kroner i perioden september 2019 til september 2020, skriver NTB.

MMA-stjernen Conor McGregor var for øvrig verdens best betalte idrettsutøver i 2020, ifølge Forbes' årlige oversikt. Messi var nummer to på lista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer