Fransk avis ga skottene seiersoppskriften

McLeish leste L\'Equipe.

(Dagbladet.no): Skottland overrasket Frankrike, og tok en sjokkseier i Paris på onsdag. Før kampen hadde trener Alex McLeish store kvaler. Skulle han starte med en hengende spiss? Skulle han spille med en defensiv midtbanespiller?

Skotske representanter hadde fulgt fjorårets VM-finalister nøye, men McLeish var likevel ikke sikker. Før han leste den franske sportsavisa L\'Equipe.

- Jeg ombestemte meg når det gjalt hvilken formasjon vi skulle ha. For et par dager siden tenkte vi på å bruke en offensiv midtbanespiller, siden vi spilte på den måten mot Italia i mars, og det fungerte ganske godt, men så kom jeg på andre tanker, sier McLeish til The Times.

- Vi tenkte på å bruke McFadden i den tilbaketrukne rollen, det var utgangsupunktet, men det som avgjorde var det jeg leste i L\'Equipe, og at jeg snakket med noen folk der borte.

Spiss med selvtillit

For å gardere seg mot Frankrikes på papiret overlegne mannskap, og enorme internasjonale rutine, valgte treneren å gå med Everton-angriperen helt der framme. Han var arrogant nok, sier treneren. 

- Jeg ville ha karer med selvtillit og tro på at de kunne få til noe, gutter som ikke ville la seg prege av anledningen, og som har høye tanker om seg selv på banen. McFadden har den selvtilliten, sier McLeish.

Gevinsten var spektakulær. McFadden banket inn kampens eneste mål fra 25 meter, og Skottland tok et langt skritt nærmere neste års EM. Sjef i det skotske fotballforbundet,

SJOKKSEIER: Frankrike skulle ta revansje for tapet i Glasgow da lagene møttes i Paris onsdag. I stedet var det Skottland og James McFaddet(i midten) som stjal tre poeng etter en superscoring fra Everton-angriperen. Foto: SCANPIX
SJOKKSEIER: Frankrike skulle ta revansje for tapet i Glasgow da lagene møttes i Paris onsdag. I stedet var det Skottland og James McFaddet(i midten) som stjal tre poeng etter en superscoring fra Everton-angriperen. Foto: SCANPIX Vis mer

Gordon Smith, sier resultatet var historisk.

- Det er et fantastisk resultat, ikke bare for fotballen i Skottland, men for folket og landet. Vi er i en av de tøffeste gruppene. Da trekningen ble gjort, tenkte vi nok at vi ikke hadde en sjanse, men nå er vi her, og henger ikke bare med, vi har fått noen utrolige resultater.

Fransk avis ga skottene seiersoppskriften
LESTE AVISA: Skottlands trener Alex McLeish sier han bestemte seg for å starte med matchvinner McFadden etter å ha lest om den franske formasjonen i avisa L\'Equipe.