Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppvask i Katusha etter rytter-refs:

Fransk avis: Kittel er på vei bort

- Ser ikke hvordan det skal fungere uten tillit.

USIKKER FRAMTID: Marcel Kittel føler han ikke har lagledelsens tillit og forsøker nå å komme seg vekk fra Katusha-Alpecin. Den skriver franske L' Équipe. REUTERS/Stephane Mahe
USIKKER FRAMTID: Marcel Kittel føler han ikke har lagledelsens tillit og forsøker nå å komme seg vekk fra Katusha-Alpecin. Den skriver franske L' Équipe. REUTERS/Stephane Mahe Vis mer

(procycling.no): - Vi betaler ham masse penger, men han er bare interessert i seg selv. I Cholet, før lagtempoen, lekte han mobiltelefonen sin under lagmøtet, bare for å vise meg at han ikke var interessert i det jeg sa, lød den ubarmhjertige uttalelsen til sportsdirektør Dimitri Konyshev via L' Equipe den 14. juli.

Husk at du følger alle Tour de France-etapper LIVE hos procycling.no!

Katusha-Alpecin-sjefen snakket om tyske Marcel Kittel. Og samme avis skriver mandag at 30-åringen, som havnet utenfor tidsgrensa under dag to i Alpene, nå er på vei bort fra laget.

- Uten tillit ser jeg ikke helt hvordan det skal fungere. Forholdet mitt til herr Konyshev har ikke fungert siden det intervjuet (ble gjort), sier tyskeren til L' Équipe.

Ikke seg selv i Tour de France

Med den tyske hårpleieprodusenten Alpecin ombord, i tillegg til at tyske Canyon leverer lagets sykler, blir det nå trolig en stand off mellom «lagets russiske opphav» og dreiningen mot det kjøpesterke tyske markedet for å løse opp i floka mellom stjernerytteren og ledelsen.

Det som er klart er at ting ikke har fungert i opptrekket rundt Kittel denne sesongen. Det argumenteres med at Tour de France-opptrekket bestående av Nils Pollitt og Rik Zabel ikke er raskt nok, og dermed ikke klarer å avlevere 30-åringen i riktig posisjon og hastighet på oppløpet.

Bare i fjor rasket Kittel med seg fem etappeseirer for Quick Step-Floors, men denne sommeren har han ikke vært i nærheten i touren, og knapt stått på toppen av podiet sesongen under ett (de to etappeseirene i Tirreno-Adriatico er unntaket).

Dagen etter det første oppslaget i L' Équipe forsøkte Konyshev å slukke bålet han selv hadde fyrt opp dagen i forveien:

- Alle sitter med telefonene sine nå: Hele dagen, hver eneste dag. Hovedproblemet er telefonen.

Han avviste også at han hadde gitt Kittel merkelappen «egoistisk»:

- Normalt sett er alle spurtere litt egoistiske, men han (Kittel) liker å hjelpe laget. For to dager siden og i går tok han til fronten av feltet for å hjelpe Ilnur Zakarin i god posisjon. Vi kan ikke klage på ham, uttalte Konyshev blant annet til cyclingnews.com.

Dobbel tysk smell?

Kittel er dog kontraktsfestet til Katusha ut 2019-sesongen, så han er enten nødt til å kjøpe seg fri fra avtalen (noe han gjorde da han forlot Team Sunweb/Argos Shimano for å slutte seg til Quick Step foran 2016-sesongen), eller må finne en annen løsning som gir ham nye muligheter neste sesong.

L' Équipe skriver også at Tony Martin skal være uvillig til å forlenge avtalen med laget, noe som vil være et nytt slag for lagets tyske sponsorer.

Martin skal være aktuell for en retur til Quick Step, men også Dimension Data skal være interessert i 33-åringens tjenester.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!