BYTTER LAG? Frankrikes største sportsavis skriver onsdag at Alexander Kristoff blir å se i Astana-drakt neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
BYTTER LAG? Frankrikes største sportsavis skriver onsdag at Alexander Kristoff blir å se i Astana-drakt neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Alexander Kristoff, Tour de France:

Fransk avis kobler Kristoff til Astana-overgang

Hevder 30-åringen blir lagkompis med Truls Korsæth.

LUZAN (procycling.no) Den franske sportsavisen L' Équipe skriver onsdag at Alexander Kristoff sykler for Astana i 2018.

Interessen fra Alexandre Vinokourovs mannskap er viden kjent, men spørsmålet har vært om de lyseblå har budsjett nok til å beholde sammenlagtrytteren Fabio Aru, og i tillegg koste på seg en dyr rytter som nordmannen.

Les også: Stake Laengens lag interessert i Kristoff

Aru er fortsatt med i kampen om å vinne touren sammenlagt, og hans framtid skal foreløpig ikke være avklart. L'Équipe skriver at Kristoff har valgt å takke nei til tilbudet fra Katusha-Alpecin.

Kristoff: - Vet ikke hva som skjer

Da procycling.no snakket med 30-åringen i Frankrike under den første hviledagen i Tour de France, var det ikke mye nytt han hadde å fortelle:

- Jeg aner ikke hva som skjer. Jeg har ikke snakket med Joona (Laukka, agenten hans) på lenge.

Teamsjef José Azevedo har uttalt at laget vil ta en avgjørelse vedrørende Kristoff i løpet av få dager. VG skrev mandag at Kristoff, via sin agent, har kommet med et motbud.

Det første tilbudet agenten mottok tilbake i mai, ble ikke akseptert.

Trekløver har vist interesse

Siden har Astana, Team UAE Emirates og Quick Step-Floors vært de heteste kandidatene til å overta rytterens lønning de kommende årene.

Kristoff ble forbannet da opptrekker Michael Mørkøv ble fjernet fra Tour de France-oppstillingen uten en god, sportslig begrunnelse.

Nordmannen står med seks seirer i år, og venter fremdeles på sin første etappeseier i touren siden han vant to ganger under 2014-utgaven av rittet.

PS: Astana har allerede norske Truls Korsæth på laget. Også danskene Jakob Fuglsang og Michael Valgren sykler her.

Følg dagens etappe fra Tour de France hos procycling.no fra 13:00!