Fransk basketstjerne: - Aldri google navnet mitt! Du vil ikke se det

Evan Fournier har fått kallenavnet «Never Google».

I STORFORM: Evan Fournier herjer i NBA for tiden, men vil ikke at noen skal google navnet hans. Foto: AP Photo/Pat Sullivan
I STORFORM: Evan Fournier herjer i NBA for tiden, men vil ikke at noen skal google navnet hans. Foto: AP Photo/Pat SullivanVis mer

(Dagbladet): Den franske NBA-stjernen Evan Fournier har hatt en magisk uke. Orlando Magic-esset har vært i sitt livs form og satte inn rekordhøye 30 poeng mot New Orleans på tirsdag og ytterligere 29 poeng mot Rockets onsdag kveld.

Men 23-åringen har ikke bare fått oppmerksomhet for sitt storspill. Hans svært spesielle kallenavn vekker nemlig oppsikt. Franskmannen blir omtalt som Evan «Never Google» Fournier.

SB Nation skriver dessuten at Fournier har fått et ekstra kallenavn i tillegg for å tydeliggjøre budskapet i meldingen. I forlengelsen av «Never Google»-kallenavnet, blir han også omtalt med «Seriously not to that».

For det er helt seriøst: Du burde ikke google navnet hans.

Det hele startet da hovedpersonen selv skrev følgende melding på Twitter i februar i fjor.

- Aldri google navnet mitt. Du vil ikke se det, var NBA-stjernen klare melding.

Så hvorfor skal du aldri google Fournier? Kanskje har fristelsen din allerede vært for stor og at du dermed allerede har gått i «fella»?

Sykdom Hvis ikke får du her forklaringen på hvorfor det ikke er anbefalt: Fournier er nemlig også navnet på en fryktelig sykdom. Det er en bakteriell infeksjon som angriper det mannlige kjønnsorganet, ifølge Royal Society of Medicine Journal.

Det gir bilder som kan forstyrre nattesøvnen, og det er det Fournier forsøker å advare mot.

For ordens skyld er ikke sykdommen oppkalt etter NBA-stjernen.

Det første tilfellet av sykdommen er registrert i 1764, men det var i 1883 at sykdommen fikk navnet Fournier, oppkalt etter Jean-Alfred Fournier. Han var en fransk hudlege og er ikke i slekt med Evan.

Orlando Magic-profilen fikk ikke mye oppmerksomhet for advarsels-tweeten sin i fjor, men den siste uka har det plutselig tatt helt av. Nå har Fournier endog fått kallenavnet «Don't Google» på sin profilside på Basketball-Reference.com.