Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk dukke-spøk får Spania til å rase

Contador synger «jeg er kongen av EPO» og Casillas skriver med sprøyte full av blod.

PARODI: Franske Canal+ har terget på seg store deler av idrett-Spania med dukkeparodier av Spanias største idrettsprofiler. Foto: Canal+
PARODI: Franske Canal+ har terget på seg store deler av idrett-Spania med dukkeparodier av Spanias største idrettsprofiler. Foto: Canal+ Vis mer

EM-STUDIO: Følg kvartfinalen mellom Spania og Frankrike direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2045.

(Dagbladet): I kveld spiller Spania og Frankrike kvartfinale i Donetsk, og ordkrigen mellom nabolandene er allerede i gang.

Spanske politikere og idrettsprofiler mener imidlertid at franske Canal+ har dratt det for langt med en dukkeparodi av fire av landets største idrettsutøvere.

Da det ble klart at de to landene skulle møtes i kvartfinalen lagde TV-kanalen en parodi der «The Avengers»-figurene Hulk, Thor, Captain America og Iron man sloss mot de spanske idrettsprofilene Rafael Nadal, Paul Gasol, Iker Casillas og Alberto Contador, skriver svenske Aftonbladet.

«Kongen av EPO» Den svenske avisen skriver at det hele begynte for noen måneder siden der programmet «Les Guignols» parodierte dopingtatte Contador etter at han ble utestengt for doping i februar. I sketsjen antydet dukkefiguren av Contador at han ikke var den eneste spanske idrettsprofilen som dopet seg.

Canal+ fulgte opp Contador-parodien med en ny episode der tennisspiller Rafael Nadal, basketspiller Paul Gasol og keeper Iker Casillas skriver under en støtteerklæring til Contador med en sprøyte fylt med blod.

I et annet klipp synger Nadal, Casillas, Gasol og Contador en versjon av sangen Viva España der Contador synger «jeg er kongen av EPO» og «jeg har 15 liter blod i kjøleskapet», ifølge Aftonbladet.

Kraftige reaksjoner I Spania lot ikke reaksjonene på dukke-parodien vente på seg. Spanjolenes tennis- og sykkel-forbund saksøkte ifølge ESPN tv-kanalen, og kulturminister José Ignacio Wert kalte parodien «uakseptabel og usportslig».

- Det her er et unødvendig angrep på spansk idrett som ikke stemmer med virkeligheten, sa kulturministeren.

- Du kan ikke anklage noen for doping, selv om det bare er en spøk. Frankrike er besatt av oss, sa Nadal.

Etter den siste dukke-parodien sier Barcelona-stjernen Andres Iniesta følgende, ifølge Aftonbladet:

- Etter kvartfinalen kan de forhåpentligvis ikke gjøre dukkene lenger, sier Iniesta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media