Fransk fest

Zidane storspilte og Frankrike knuste Skottland 5-0. Italia slo England med et overtidsmål. Danmark, Sverige og Argentina hadde ikke grunn til å være fornøyd med dagens VM-test.

De aller fleste VM-nasjonene var i aksjon i kveld. Regjerende VM- og EM-mester Frankrike imponerte mest.

Franskmennene scoret fire ganger før pause og ga Berti Vogts den verst tenkelige starten på karrieren som Skottland-sjef. Frankrike puttet på nok en gang etter hvilen og stoppet dermed på 5-0.

England og Italia møttes til VM-test på Elland Road. Det ble aldri noen stor kamp.

Første omgang ble et stort gjesp, men da Sven-Göran Eriksson gjorde ni bytter i pausen, ble det litt mer sting i det engelske angrepet. Liverpools Michael Owen og Emile Heskey var blant dem som gikk ut. Tidligere Liverpool-spiller Robbie Fowler kom inn og takket for tilliten. Fowler ga England ledelsen midt i andre omgang.

Men Italia kom tilbake - først og fremst ved spissen Montella.

Montella leverte en kandidat til dagens mål da han lurte læret inn i krysset fra nesten 20 meter. På overtid gjorde samme mann alt rett da Italia fikk straffe etter at David James hadde dratt ned en italiener i feltet.

Argentina, Sverige og Danmark hadde ingen god dag på jobben. Argentina klarte bare 2-2 mot Kamerun, mens Sverige måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot Sveits.

Danskene fikk mye å tenke på etter dagens 3-0-tap mot Irland.

Nederland skal ikke til VM, men viste at de hører til i det ypperste selskap ved å slå Spania 1-0. Tyskland slo USA 4-2.

Japan imponerte med dagens 2-0-seier mot Polen. En av VMs vertsnasjoner viste at de kan bli en overraskelse i sommerens sluttspill. Japan kommer til Ullevaal for å spille mot Norge i mai.

Sulten på mer påskefotball?

Følg 18 Premier League-kamper direkte i påsken!

FRANSK AFTEN:</B> De franske gutta hadde mye å juble for i dag. Foto: SCANPIX
<B>TYSK SEIER: Tysklands Jens Jeremies og USAs Earnie Stewart i duell. Foto: SCANPIX
<B>MÅLSCORER:</B> Marcus Allbäck scoret Sveriges mål i dag. Foto: SCANPIX