Fransk fjærkre kulere enn norsk drage?

Her er emblemene til EM-lagene.

(Dagbladet.no) Det er blitt en skikkelig drag(e)kamp i etterkant av lanseringen av de nye landslagsdraktene.

Det norske flagget er vasket av drakta og det er blitt erstattet av et nytt emblem, som ikke bare har blitt godt mottatt. Tidligere landslagsspillere synes det er trist at flagget er borte - og nå har også landslagssjefen selv og kulturministeren kastet seg inn i draktkampen.

- Å fjerne flagget på brystet på landslagsdrakten er like meningsløst som da Braathens SAFE tok vekk det norske flagget fra sin logo, sier Trond Giske til VG.

- Jeg hadde et følelsesmessig utbrudd internt da jeg fikk greie på dette rett før lanseringen tirsdag, sier Åge Hareide.

Klokka 11 i formiddag hadde rundt 8000 lesere sagt sin mening om drakten på Dagbladet.no. Over 80 prosent vil ha flagget tilbake på landslagsdrakta.

Denne saken har satt store følelser i sving. Norges Fotballforbund sa under lanseringen at de gikk bort fra flaggbruken for å bygge en ny identitet rundt en ny logo.

- Vi har lenge sett på hvordan andre fotballnasjoner har bygget identitet rundt egne symboler for sine landslag, og vurdert om dette kunne være et alternativ for våre landslag. Nå mener vi at tiden er moden, og vi er strålende fornøyd med resultatet, sa generalsekretær Karen Espelund.

Designer Bjørn Høydal forteller at han er inspirert av norske tradisjoner.

Fransk fjærkre kulere enn norsk drage?

- Det nye emblemet har en heraldisk bakgrunn, og henter inspirasjon fra vikingtiden. Det er umiddelbart gjenkjennelig som norsk, og kommuniserer kampånd, styrke, kontroll, lagspill og ytelse.

Selv om Norges beste menn og kvinner ikke lenger vil spille med flagget på brystet - spiller de ikke helt uten flagg. Der er plassert et norsk flagg i nakken på de nye draktene.

Synes du den norske dragen er kulere enn det franske fjærkreet?


Nedover på denne sida kan du se hvordan emblemene til de 16 EM-lagene ser ut. Stem på den logoen du mener er flottest.

EMBLEM TIL BESVÆR: Martin Andresen, fotballpresident Sondre Kåfjord og Ane Stangeland Horpestad viser fram de nye landslagsdraktene. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
EMBLEM TIL BESVÆR: Martin Andresen, fotballpresident Sondre Kåfjord og Ane Stangeland Horpestad viser fram de nye landslagsdraktene. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Tyskland.
Sverige.
Nederland.
Østerrike.
Portugal
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: John Carew og den gamle landslagsdrakten.
Polen.
Russland.
Romania.
Tsjekkia.
Spania.
Hellas.
Italia.
Tyrkia.
Sveits.
Frankrike.
Kroatia.