Fransk gull i Kollen

Franske Corinne Niogret vant gull i damenes 15 km i Holmenkollen. Kinesiske Yu vant sølv og søndagens gullvinner Magdalena Forsberg tok bronse. VM-debutant Linda Tjørhom endte best av de norske på 14. plass.

Franske Corine Niogret ble verdensmester på 15 km. skiskyting etter strålende skyting i Holmenkollen i dag. Shumei Yu fra Kina tok sølv og Magdalena Fosberg tok bronse.

Niogret vant sitt andre gull på distansen. Forrige gang var i italienske Anterselva i 1995.

- Etter fjerde skyting skjønte jeg at dette kom til å bli gull. Tenkte hele tida bare på de neste fem skuddene, sa en strålende fornøyd Niogret til Dagbladet :på nettet etter målpassering.

Den norske VM-debutanten Linda Tjørhom endte på 14. plass og var det eneste norske lyspunktet.

- Jeg er godt fornøyd med VM-debuten. Jeg har aldri skutt fullt hus på 15 kilometer før. Jeg var ikke nervøs på standplass. Prøvde bare å gjøre det jeg skulle, sier Linda Tjørhom til Dagbladet :på nettet.

De andre norske jentene skuffet stort.

- Dette var dårlig skyting. Blinkene ville bare ikke ned. Jeg har ingen å skylde på, sier Gro Marit Istad som skjøt fire bom og havnet på 22. plass.

- Jeg skjønner ikke hvorfor blinkene ikke falt ned. Jeg følte jeg hadde bra kontroll og det var ingen vind å skylde på. Det positive var at beina fungerte bedre enn på søndag, sier lørdagens gullvinner Liv Grete Skjelbreid (32. plass).

Landslagstrener Audun Svartdal var misfornøyd med de tre etablerte norske løperne, men veldig positivt overrasket over debutant Linda Tjørhoms innsats.

- Linda skyter alltid godt. Men jeg er overrasket over at hun skulle skyte fullt i VM-debuten. Men jeg er egentlig ikke overrasket over at hun blir vår beste.

Linda Tjørhom har ikke nok verdenscuppoeng til å få gå fellesstarten på lørdag, men hun kan få sjansen på stafetten på fredag.

- Jeg har fått et vanskelig, men hyggelig valg. Vi får diskutere om Linda skal gå stafetten. Det er svært positivt at de fire etablerte endelig får konkurranse om plassene, sier Svartdal.

Det var overskyet i Kollen da jentene gikk 15 km. En svak vind skapte ikke store problemer på standplass. Tribunene var langt fra overfylte i dag.

Se hele resultatlista.

GULLGLEDE: Franske Corinne Niogret vant dagens 15-kilometer i Holmenkollen.