Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM St. Moritz:

Fransk gull i lagkonkurransen

Frankrike tok gull etter å ha slått Norge i kvartfinalen. Sverige tok bronse.

SEIRET: Adeline Baud Muagnier, Alexis Pinturault, Mathieu Faivre og Tessa Worley vant dagens lagkonkurranse. Foto: EPA/Gian Ehrenzeller.
SEIRET: Adeline Baud Muagnier, Alexis Pinturault, Mathieu Faivre og Tessa Worley vant dagens lagkonkurranse. Foto: EPA/Gian Ehrenzeller. Vis mer

(Dagbladet): Frankrike tok gull i lagkonkurransen i parallellslalåm. De slo Slovakia i finalen. Sverige tok bronse.

Kristin Lysdahl, Leif Kristian Haugen og Maren Skjøld vant sine dueller mot Tsjekkia og sendte Norge videre til kvartfinalen. Der ble Frankrike, med Alexis Pinturault i spissen, for sterke. Norge tapte 3-1.

- Det er noe av det beste vi har gjort i lagsammenheng, med litt mer trening så skal vi bite enda mer fra oss neste år, sa Leif Kristian Haugen til NRK etter at Norge var slått ut.

I neste års OL vil det også være lagkonkurranse i parallellslalåm.

- Jeg var ikke helt på i dag, og jeg beklager det. Jeg hadde litt utfor i beina, sa Aleksander Aamodt Kilde til NRK, som ikke vant noen av sine dueller.

- Hadde dominert

Hvert lag bestod av to kvinnelige og to mannlige utøvere. Man avanserte gjennom et utslagningssystem, frem til finalen. To og to utøvere fra hvert sitt land kjørte mot hverandre. Beste herre- og dametid ble lagt sammen hvis lagene vant to dueller hver.

- Hadde vi stilt med Jansrud og Svindal, tror jeg vi hadde dominert, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt før lagkonkurransen.

Norge har kun vært med i lagkonkurranse i parallellslalåm to ganger før. Det var i Schladming i 2013 og Beaver Creek i 2015. Første lagkamp i alpin-VM var i 2005 i Bormio.

Svekket lag

Norges lag bestod av Aleksander Aamodt Kilde, Leif Kristian Haugen, Ragnhild Mowinckel og Maren Skjøld. Bjørnar Neteland og Kristin Lysdahl var reserver.

Sportsjef Claus J. Ryste fortalte i går at Nina Løseth måtte stå over grunnet vond rygg. Kjetil Jansrud, som måtte gi seg etter utfordelen av superkombinert i går, var heller ikke med.

– Jeg mener vi stiller et av de beste lagene vi har mønstret på mange, mange år, og det gjelder å komme oss videre. Det er et superkjedelig svar når du spør om vi kan ta en medalje, men vi har jo ikke hatt for vane å komme oss videre så veldig mye før om årene, sa Ryste til NTB da han offentliggjorde laget i St. Moritz mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling