Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk gull på isen

Marina Anissina og Gwendal Peizerat tok Frankrikes første kunstløpgull på 70 år, men igjen kom dommerne i fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For annen gang i OL falt avgjørelsen med stemmetallet 5-4.

Jirina Lobatsjeva og Ilija Averbukh prøvde å opprettholde det russiske hegemoniet i isdans, og greide det nesten. Men det franske paret som var best i pliktdansene og originaldansen klarte å overbevise dommerne også i fridansen.

Begge favorittparene fridde hemningsløst til et amerikansk publikum. Lobatsjeva/Averbukh gjennomførte til og med sitt program med fillete klær og aske i håret som en hyllest til ofrene for terrorangrepet mot World Trade Center.

- Dette var den beste fridansen vi har gjort noen gang, sa Anissina etter programmet som ble belønnet med 5,7 og 5,8 for teknisk utførelse, 5,8 og 5,9 for presentasjon. Men så begynte ventetiden.

- Det ble lange minutter i garderoben, innrømmet Peizerat, etter at ekteparet Lobatsjeva/Averbukh gjennomførte sitt program med temaet «Tid for fred».

Da karakterene kom opp på tavlen, var det klart at gullkampen var avgjort med dommerstemmene 5-4, akkurat som da Jelena Berezjnaja/Anton Sikharulidze vant parløp foran Jamie Sale/David Pelletier.

Denne gangen stemte dommerne fra Litauen, Aserbajdsjan, Bulgaria, Ukraina og Polen for det franske paret, mens dommerne fra Russland, Sveits, Tyskland og Italia ville gi gullet til russerne.

I natt var det ingen sure miner etter at avgjørelsen falt.

GULLDANS: Marina Anissina og Gwendal Peizerat tok Frankrikes første isdansgull siden 1932. Foto: SCANPIX/REUTERS
GULLDANS: Marina Anissina og Gwendal Peizerat tok Frankrikes første isdansgull siden 1932. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Vi tapte gullet med en stemme. Alle drømmer om gull, men vi er glade for sølvet. Publikum var vidunderlige, sier Averbukh.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!