Fransk håp trekker seg fra Tour de France

Thibaut Pinot kaster inn håndkledet.

 HÅPET:  Thibaut Pinot fikk en knalldebut under fjorårets Tour de France, men har ikke fått det til å stemme i år. Nå trekker han seg fra rittet. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
HÅPET: Thibaut Pinot fikk en knalldebut under fjorårets Tour de France, men har ikke fått det til å stemme i år. Nå trekker han seg fra rittet. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

Følg dagens etappe i Tour de France i vårt livestudio fra kl. 13.15!

(Dagbladet): FDJ-rytteren Thibaut Pinot stiller ikke til start på den 16. etappen av Tour de France.

Det bekrefter lagets sportsdirektør, Marc Madiot, ifølge Reuters.

- Han har hatt sår hals i fire dager nå. Vi tok noen blodprøver i går, og resultatene var ikke bra. Jeg ønsker ikke å sette resten av sesongen hans i fare, sier Madiot. 

Årets Tour de France har vært en stor nedtur for 23 år gamle Thibaut Pinot.

Knalldebut Franskmannen kom som et stjerneskudd under fjorårets Tour, og endte til slutt som nummer ti i sammendraget. Franskmannen var den yngste rytteren i feltet, og tok en sterk seier på den åttende etappen i fjor.
 
Etter fjorårets sterke prestasjon, har forventningene vært skyhøye til franskmannen i år, særlig fra landsmennene. Mange har også holdt han blant favorittene til å ta den hvite ungdomstrøya.

Derfor har det vært tungt for Pinot at han ikke har fått det til under årets ritt.

- Dere har brukt et helt år på å skryte meg opp i skyene, helt siden slutten av Tour de France i 2012. Og nå, etter bare to dager, så slakter dere meg. Hva vil dere at jeg skal gjøre? Hva vil dere at jeg skal si? Jeg har brukt et helt år på å forberede med til å være med å kjempe om sammenlagtseieren i Touren, men det har ikke funket, sa den frustrerte 23-åringen til pressen etter at han ikke fikk det til å stemme i Pyrineene.

Allerede da uttrykte 23-åringen at han hadde mest lyst til å bryte rittet, som han nå har valgt å gjøre.

- For å være ærlig med dere, så har jeg mest lyst til å pakke sakene mine og reise hjem. Men dette er Tour de France, og det er ikke noe man gjør, sa Pinot i forrige uke.