Fransk helt døde

Frankrike er i sorg etter at rugbystjernen Christophe Dominici (48) er død.

DØD: Christophe Dominici var en av Frankrikes mest kjente rugbyspillere. Han døde i går, 48 år gammel. Foto: NTB
DØD: Christophe Dominici var en av Frankrikes mest kjente rugbyspillere. Han døde i går, 48 år gammel. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det var tirsdag den franske idrettslegenden Dominici ble funnet død etter å ha falt ned fra et tak, skriver danske BT, som igjen viser til store oppslag i franske L'Équipe og Le Parisien.

Rugby er en virkelig stor idrett i Frankrike og dødsfallet har slått ned som en bombe i landet. Dominici var med sine 65 landskamper en svært kjent skikkelse og kjær fransk sportshelt.

Han var også med på laget som tok seg til VM-finalen i 1999, og har flere store internasjonale triumfer med Frankrike.

L'Équipe omtaler hendelsen og dødsfallet som «et forferdelig sjokk.» De karakteriserer Dominici som en «maskin med følelser».

Dominicis skal ha vært åpen om at han led av en alvorlig depresjon. I flere intervjuer skal han ha sagt at tapet av storesøsteren i en bilulykke, da han var 14 år, hjemsøkte ham hele livet.

Den franske avisa Le Parisien bringer et sitat fra Dominicis selvbiografi fra 2007 i forbindelse med dødsfallet:

«Melankolien fra barndommen min innhenter meg alltid. Som den gang føler jeg meg naken, uten forsvar, uten beskyttelse», skrev Dominici.

Han skrev også mye om sin selvdestruktivitet og vemodighet og at han kan ligge i sengen i flere dager i fosterstilling, ute av stand til å ta telefonen.

STORE PROBLEMER: Dominici var åpen om at han slet med depresjoner. Foto: NTB
STORE PROBLEMER: Dominici var åpen om at han slet med depresjoner. Foto: NTB Vis mer

Året etter at selvbiografien utkom la han opp som spiller.

- Frankrike, det er over for meg. Rugbyen har vært en stor del av livet mitt. Men på ett eller annet tidspunkt må du bla om til neste side i boka, uttalte Dominici da, i følge Le Monde.

Etter karrieren har Dominici blant annet ært å se på fransk TV som ekspertkommentator.

- Liten av vekst, men en gigant på banen. Christophe Dominici, vi vil aldri glemme deg, skriver det franske rugbyforbundet i en kondolanse lagt ut på deres hjemmesider.

- Så mye tristhet. Christophe Dominici var en enorm spiller, en kunstner. Hans plutselige død er et sjokk, sier Frankrikes sportsminister Roxana Maracineanu, i følge BBC.

Sørger

Frankrike sørger nå over «det brutale tapet av den tidligere stjernevingen», som AP uttrykker det.

Frankrikes rugbylandslag skal møte Italia på hjemmebane lørdag kveld. Spillerne vil der bære et sørgebånd med påskriften «Domi'», hans kallenavn. Det skal også rulles ut et gigantisk bilde av Dominici på Stade de France.

- Du møter ikke en mann som ham to ganger, uttaler tidligere Frankrike-kaptein Pascal Pape, som var nær Dominici, i følge AP.

En youtuber ved navn Andrew Forde har laget en video som tar for seg høydepunkter i Dominicis karriere. Videoen, omtalt som «utrolig og rørende» av Rugby Onslaught, sprer seg nå på sosiale medier og viser hvor god franskmannen var da han var på sitt beste.

- Du kan se hvor spesiell han var som rugbyspiller i videoen. Det er virkelig en fin film å se hvis du lurer på hvorfor folk snakker så mye om at han er borte, skriver Rugby Onslaught.

Christophe Dominici etterlater seg en kone og to døtre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer