Fransk helt påkjørt før start - sendt til sykehus

Ingen Voeckler i Tour du Limousin.

UHELDIG: Thomas Voeckler har brukket kragebeinet to ganger de siste 16 månedene. Tirsdag kan det ha skjedd igjen da han ble påkjørt før start i Tour du Limousin. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
UHELDIG: Thomas Voeckler har brukket kragebeinet to ganger de siste 16 månedene. Tirsdag kan det ha skjedd igjen da han ble påkjørt før start i Tour du Limousin. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

(procycling.no): Thomas Voeckler skulle tirsdag starte det franske etapperittet Tour du Limousin. Men franskmannen ble påkjørt av en bil og får ikke konkurrere.

Voeckler hadde startnummeret på trøya og skulle trille til start.

- Han ble truffet av en bil og starter ikke rittet. Det ser ut som han har fått skulderen ut av ledd. Andre sier at han har brukket kragebeinet, skriver den franske sportsjournalisten Kevin Cao på Twitter.

Journalisten er på stedet og har lagt ut bilder fra ulykkesstedet (se til høyre).

Om det er kragebeinet som er brukket, vil det være den angrepsvillige rytterens tredje kragebeinsbrudd på 16 måneder.

Voeckler er en av fransk sykkelsports største helter. 35-åringen har vunnet fire etapper og klatretrøya i Tour de France, og han syklet med den gule ledertrøya i ti dager i 2004 og ble fjerdemann sammenlagt i 2011 etter å ha syklet ti etapper i maillot jaune.

Europcar-rytteren så de andre rytterne konsentrere seg om Tour du Limousin der han fortvilet satt i veikanten med store smerter.

- Skulderen ut av ledd eller brukket kragebein, Voeckler venter på å bli fraktet til sykehus, skriver Cao.

På sykehuset vil røntgenbilder avgjøre om noe er brukket for Voeckler.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.