NY SPONSOR INN: Vital Concept har bestemt seg for ikke å bli med inn i årets Tour de France. Det Bretagne-baserte laget har tidligere hatt Vegard Breen (nummer tre på bildet) og Vegard Stake Laengen i stallen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
NY SPONSOR INN: Vital Concept har bestemt seg for ikke å bli med inn i årets Tour de France. Det Bretagne-baserte laget har tidligere hatt Vegard Breen (nummer tre på bildet) og Vegard Stake Laengen i stallen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Sykling, Tour de France:

- Fransk lag mister sponsoren i forkant av Tour de France

Skal skyldes uenigheter på toppen.

(procycling.no): Den franske avisen Le Telegramme skriver at tittelsponsor Vital Concept forlater teamsjef Emmanuel Hubert innen kort tid.

Det betyr at laget vi i dag kjenner som Fortuneo-Vital Concept, ifølge avisen stiller til Tour de France-starten i Düsseldorf under navnet Fortuneo-Oscaro.

Oscaro er allerede engasjert i et mindre sponsorat, men rytter nå altså opp som den andre tittelsponsoren.

Hva som skjer med den videre satsingen er foreløpig ukjent.

Uenigheter på toppen

Det skal være uenigheter mellom teamsjef Hubert og Patrice Étienne, presidenten i Vital Concept, som ligger bak avgjørelsen. Satsingen har blitt drevet siden 2005-sesongen, da laget het Bretagne.

De siste årene har både Vegard Stake Laengen og Vegard Breen syklet for laget.

Le Telegramme skriver også at tidligere toppsyklist Jérôme Pineau er i ferd med å sette sammen en franske proffsatsingen. Bryan Coquard, som tidligere i år har annonsert at han ikke fortsetter karrieren hos Direct Energie, skal være et aktuelt navn for den nye satsingen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!