Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk lag stiller seg bak Breen i Paris-Roubaix

26-åringen får endelig kjøre for egne resultater.

HAR STÅTT FRAM: Sportslig har Fortuneo-Vital Concept er forferdelig sesong, men en av rytterne som har våknet til live er Vegard Breen. Søndag er han lagets kaptein i Paris-Roubaix. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HAR STÅTT FRAM: Sportslig har Fortuneo-Vital Concept er forferdelig sesong, men en av rytterne som har våknet til live er Vegard Breen. Søndag er han lagets kaptein i Paris-Roubaix. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Søndag har Norge tre ryttere på startstreken under brosteinsdronningen Paris-Roubaix med litt ekstra ansvar på skuldrene.

Kronprinsene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er åpenbare. Tredjemann har sakte, men sikkert sneket seg under radaren i Fortuno Vital Concepts rekker.

Etter en dårlig start på året, innrømmer Vegard Breen at han også selv begynte å tvile:

- Jeg har nok vært litt usikker underveis. Samtidig pleier jeg å være flink til å treffe med formen. Jeg sa til dem i november at jeg skulle være bra til Waregem (Dwars door Vlaanderen), De Panne og Tro-Bro Léon, påpeker Breen overfor procycling.no.

Dessverre, for nordmannens del, valgte det franske laget å trekke seg fra starten av tredagersrittet i De Panne

Sportslig katastrofe Som fransk prokontimannskap, ble det heller ikke invitasjon til Flandern rundt.

På fransk jord får Fortuneo-Vital Concept stort sett alle invitasjonene de behøver.

Teamsjef Manu Hubert bekrefter overfor procycling.no at 26-åringen fra Romerike kjører som kaptein i rittet.

Alt er likevel ikke bare kos og hygge i laget. Sportslig sett har 2016-sesongen vært en katastrofe.

Skylder på skadene I løpet av januar vant Eduardo Sepúlveda en etappe i Tour de San Luis, mens Jevgenij Hutarovitsj vant under La Tropicale Amissa Bongo.

Hubert legger seg langflat i et intervju med avisen Le Télégramme.

- Jeg hadde aldri sett for meg dette her, sier Hubert som gikk ut med forventning om rundt 20 seirer i forkant av sesongen.

• Fikk nei: Stake Laengen: - Hadde et lite håp

Han gir ekstraordinære skadeproblemer skylda for seierstørken. Til tider har han manglet en tredel av stallen i konkurranse, og det er ikke få løp man gir seg i kast med i februar og mars.
 
Treneren: - Wattmonsteret tilbake Breen har tatt sin skjerv og kom litt skjevt ut etter Tour de San Luis, Tour of Qatar, Tour of Oman og den belgiske brosteinsåpningen ved utgangen av februar.

Etter å presset seg igjennom tredagersrittet i Vest-Flandern, ble han endelig innvilget treningspause i Girona.

Her ble han fulgt opp av trener og Lotto Soudal-rytter Greg Henderson. Perioden endte med at han perset på terskeldrag.

- Wattmonsteret er tilbake i form. Se opp! meldte Henderson via Twitter.

Det tok Breen med seg inn i klassikerne videre som en meget god bekreftelse.

- Jeg satte meg ned med Greg og sa: Hva gjør vi nå? Han fortalte meg at jeg kom til kjøre bra. Han sa jeg hadde kjørt så mye ritt, og tålt det - og at ting ville gå av seg selv. Det har det egentlig også gjort. Han kjenner meg godt og følger med på watten min. Jeg legger egentlig alt i hans hender når det dreier seg om trening, forteller Breen.

Fulgte Van Avermaet opp Kwaremont Belønningen kom under 1HC-rittet Dwars door Vlaandern. Semiklassikeren er en arena for ryttere som gjerne ligger rett under vannskorpa for å slå igjennom på den store klassikerscenen.

Denne utgaven tilhørte lenge navn som Scott Thwaites, Loïc Vliegen, Oscar Gatto og Luke Durbridge.

I gruppa bak satt verdenstjerner som Greg Van Avermat og Tiesj Benoot. Samt en duggfrisk Breen:

- Planen var egentlig å prøve å bli med i et mellombrudd etter Taaienberg. Historisk sett har man gode muligheter om prøver seg der. Da jeg kom dit, følte jeg at jeg hadde så gode bein at jeg likevel ikke kaste det bort på å gå for tidlig. Jeg følte meg blant de beste i den gruppa, og fulgte Van Avermaet, Fernando Gaviria over toppen av Kwaremont og Paterberg. Etter det forsøkte jeg å være med i de jeg trodde var det rette forsøkene. Det kjente jeg også i finalen, og der var det bom stopp for meg, forteller han.

Etter mye TV-tid endte Breen dagen på 31.-plass. Tidligere lagkamerat Jens Debusschere vant, og nordmannen var best blant Fortuneo-rytterne.

Imponert av Cancellara Det samme gjentok seg under WorldTour-rittet i Harelbeke. Nå var det ikke lenger tvil om nordmannens standing internt i laget.

Etter to år som læregutt i Lotto-Soudal, var det nå ham det skulle kjøres for.

- Jeg har fått en friere rolle i rittene og kan kjøre for min egne sjanser. Under mine tidligere opptredener i Waregem har jeg vært blant de siste over Kwaremont. Det er klart det er en stor forskjell der. Nå slipper jeg å være med på støtinga de første åtte-ni milene, og trenger ikke kjøre andre ryttere i front. Det er litt forskjell når man ikke trenger å bruke krefter selv før det har gått 13 mil, forteller han.

E3 Harelbeke endte med 46.-plass for Breen. Over seks minutter bak vinner Kwiatkowski, i et ritt som nok huskes best for Fabian Cancellaras sensasjonelle opphenting.

Deler av den prestasjonen vil nordmannen faktisk ha i bakhodet når han stiller til start i søndagens Paris-Roubaix.

- Cancellara klarte å komme seg tilbake etter uhell i Harelbeke. Det er klart: Heter du Cancellara er det også mulig, påpeker han og fortsetter:

- Jeg håper å ha like bra form som jeg hadde i Waregem og Harelbeke. Jeg håper på gode bein og å unngå uflaks. Man får ta det derfra, og ikke bli stresset om man skulle havne bak en splitt. Det handler ofte om at man ikke skal gi opp.
 
Teamsjef: - Breen under pari Med den bedrøvelige uttellingen så langt er det ingen som ser mot det tidligere Bretagne-laget under brosteinsdronningen.

Breen og 22 år gamle Boris Vallée ble hentet inn i forkant av sesongen for først og fremst å puste liv i laget i de belgiske rittene.

Sistnevnte har skuffet kapitalt, og står bare igjen med en 35.-plass i Nokere Koerse.

Le Telegramme nevner duoen blant rytterne som ikke har levd opp til forventningene så langt.

- Vallée og Breen, selv om de ser ut til å våknet til live, er fortsatt under pari, blir Hubert sitert på i artikkelen.

procycling.no har konfrontert ham med dette utsagnet og spurt om han ikke er enig i at Breen gjorde det bra både i Waregem og Harelbeke:

- Jo, selvsagt gjorde han det. Vegard kjører bare bedre og bedre. Han vil sikker være bra under Roubaix også. Vi har tillit til ham, svarer Manu Hubert.
 
Gleder seg til Roubaix Breen er trygg på at han blir backet opp under Paris-Roubaix, men er usikker på hvor mye service han kan forvente i etterkant av Arenberg-skogen.

- Det er ikke å så lett å gi støtte i slike ritt. Nivået er høyt. Det er vanskelig å holde seg samlet og knuffe om de beste posisjonene mot lag fra WorldTour-nivå. For oss er det nok bedre å gjøre det i mindre grupper. Mot slutten av klassikerne er det uansett ikke mange hjelpere igjen der framme.

- Men laget vil nok gi meg all støtten de kan under Roubaix, avslutter Maura-gutten.

Breen sykler onsdag GP Scheldeprijs sammen med blant andre Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard og Kristoffer Skjerping.

Deretter venter rekognosering og testing av utstyr med laget i påvente av Paris-Roubaix.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!