Fransk magasin med nye sjokk-påstander: Benzema kobles til kokain-skandale

Fra vondt til verre for Real Madrid-stjernen.

SIKTET: Karim benzema ble i dag siktet for utpressing. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB Scanpix
SIKTET: Karim benzema ble i dag siktet for utpressing. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag kom meldingen om at den franske stjernespilleren Karim Benzema er formelt siktet for utpressing av lagkamerat Mathieu Valbuena, og samtidig for å ha deltatt i en kriminell gruppe.

Han risikerer fem års fengsel dersom har blir funnet skyldig i utpressing, mot å ikke publisere en sexvideo av Valbuena og kona.

Samtidig melder nå franske Le Point om en like sjokkerende nyhet, en nyhet som vil slå ned som en bombe dersom det skulle vise seg å stemme.

Le Point er et anerkjent, fransk nyhetsmagasin som i 1972 ble grunnlagt av en gruppe journalister, og som utkommer ukentlig.

Kokain-sak To franske piloter ble arrestert og dømt til 20 år i fengsel for besittelse av kokain i 2013. Det skjedde på Den dominikanske republikk.  Den tidligere presidenten Nicolas Sarkozy har også blitt etterforsket i skandale-saken, som har fått navnet «Air Cocaine». Sarkozy raser mot beskyldningene.

Nå dras navnet til Karim Benzema også inn i skandalen. Den hovedmistenkte i saken skal ha betalt store summer for flyvninger fra Frankrike til Den dominikanske republikk og Ecuador. Han skal ha blitt identifisert etter at politiet oppdaget hans forbindelser til nettopp Karim Benzema.

To passasjerer som også ble arrestert i 2013, hevder at den hovedmistenkte er en fotballagent og en stor fotballfan. Mannen, som går under navnet «Ryan», skal ha bodd forskjellige steder i Spania, og alltid i nærheten av Karim Benzema.

Ransaket hus Politiet ransaket også huset til en annen mann, Ali Bouchareb, som ble arrestert for å smugle 400 kilo kokain 16. oktober 2014. Der fant de bilder av Benzema og Bouchared sammen, i tillegg til sko med stjernespillerens autograf.

Benzemas advokat Karim Djaziri svarer slik på beskyldningene:

- Jeg kjenner ikke til denne historien og har aldri hørt om en person i Karim Benzemas gjeng som har blitt fengslet i Spania etter narkotikasmugling. Karim har 20 millioner fans på Facebook. Enhver galning kan ta en selfie med ham flere ganger. Det betyr ikke at de har noen relasjon, sier Djaziri til Le Point.