Fransk million-gull til Arsenal

LONDON (Dagbladet): Arsenal - Derby 1-0. I to sesonger på rad styrte Eric Cantona Manchester United til ligagull. Cantona er forlengst hjemme, men også årets gullmedaljer vil smake veldig av Frankrike. Arsenal, Arsene Wenger og Emmanuel Petit har bare oppløpssida igjen før champagnen - fransk selvfølgelig - kan sprettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Petit, innkjøpt fra Monaco, banket inn seiersmålet på Highbury i går. Og da er alt egentlig greit. Arsenal har tre kamper igjen, og er i gullet med en eneste seier.

Om ikke Everton generelt - og Thomas Myhre spesielt - overgår seg sjøl kommer den attpåtil på hjemmebane kommende søndag.

For uansett hvor forsiktig manager Wenger er, og uansett hvordan du vrir og vrenger på teorien: Dette løpet er kjørt.

Det har booking-selskapene i England skjønt også. Etter i går tar de ikke lenger imot veddemål på hvem som blir seriemestre.

Bergkamp ute
Det spiller ingen rolle at årets spiller i England, Denis Bergkamp, haltet ut med strekk og trolig må se resten av festen fra tribunen.


Ian Wright er nemlig i gang igjen. Han spilte en B-kamp tidligere denne uka, og er med igjen til helga. Han vil gi sitt bidrag til gullfesten. Dessuten vil han overbevise Glenn Hoddle om at han fortjener en VM-tur.
Og da blir det fort hett for Thomas Myhre i Everton-målet.
-øDet blir en ny cupkamp, som den i dag. Everton kjemper for å klare seg. Men alle spillerne mine vet de ikke har vunnet noe som helst ennå. Det er derfor vi vinner kamper som den i dag. Og det er derfor jeg er sikker på at vi vil gjøre en god kamp på søndag, sier Arsene Wenger.

En mill. til hver

Det lønner seg å ha suksess i engelsk fotball. Ikke minst i Arsenal. Drar laget inn seriegullet og plusser på med FA-cupen kan hver eneste spiller kvittere ut rundt millionen - ekstra. Litt mer på Denis Bergkamp og de store stjernene, litt mindre på David Platt og de andre benkesliterne. Men nok til at det vil bli lite med klager.
Derby dro til London fast bestemt på å rette opp flausa mot Leicester (0-4) i helga. De gjorde et forsøk, men måtte bruke alle kreftene på å demme opp.
Petits langskudd fra 18 meter var det ikke mulig å forsvare seg mot. Det var et gulltreff, bokstavelig talt.

100 år i forsvar


Derby hadde en eneste målsjanse. Den skapte Arsenals Nigel Winterburn for dem da han var ti centimeter fra å skalle inn et sjølmål.
Det er da heller ikke lett å skape sjanser mot dagens Gunners.
Arsene Wenger har innført sikkerhetsforskrifter strengere enn de SAS og Braathen jobber etter. Alltid minst tre mann bak, alltid sikring. Aldri ta sjanser.
Og selv om både Tony Admas, Lee Dixon og Winterburn er bortimot hundre år til sammen, har de smartness og rutine nok til å kompensere for det de ellers måtte ha mistet.

Dårlig dag for Lars

Lars Bohinen spilte 82 minutter for et Derby i fritt fall på tabellen. Og han spilte ikke spesielt bra.
I glimt viser han at han fortsatt kan, men inspirasjonen virker litt fraværende her og der. Det er liksom ikke hundre prosent hele veien.
Pr. i dag er Lars Bohinen et godt stykke unna VM-troppen.
HLF>Og mens Arsenal forbereder seg på champagne-fest er det bare for United å forsyne seg av gravølet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer