Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk og engelsk politi jakter rasistiske Chelsea-fans

Nektet svart mann å på på t-banen.

NEKTET ADGANG: Chelsea-fans nektet i går en svart mann adgang til t-banen i Paris. Fott: AFP PHOTO / GUARDIAN NEWS & MEDIA LTD / NTB Scanpix
NEKTET ADGANG: Chelsea-fans nektet i går en svart mann adgang til t-banen i Paris. Fott: AFP PHOTO / GUARDIAN NEWS & MEDIA LTD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både fransk og britisk politi jakter på en gruppe rasistiske Chelsea-tilhengere som nektet en svart mann adgang til et t-banetog i Paris.

Det skapte sterke reaksjoner da en amatørvideo av hendelsen ble spredt på internett. Den viser at fotballtilhengerne dytter mannen ut av toget og roper «vi er rasister, vi er rasister, og det er slik vi liker det».

Storbritannias statsminister David Cameron var blant dem som fordømte hendelsen og kalte den «svært urovekkende». Chelsea-ledelsen kalte hendelsen «avskyelig» og tok avstand fra de såkalte supporterne.

Hendelsen inntraff på Richelieu-Drouot-stasjonen i Paris før tirsdagens mesterligakamp mellom Paris Saint-Germain og Chelsea.

Den ble filmet av Paul Nolan, en brite bosatt i Paris. Han sa til avisen The Guardian at han ble forferdet over det han så.

En svart mann gjør flere forsøk på å komme inn på toget, men hver gang skyves han ut igjen. Senere ser man at en svart kvinne forlater toget, tilsynelatende etter å ha blitt utsatt for rasistisk hets.

Franske myndigheter sa at det er innledet etterforskning av hendelsen, og Cameron sa at britisk politi vil bidra i jakten på synderne.

En rekke politikere i Frankrike og Storbritannia har fordømt Chelsea-tilhengernes oppførsel. Det gjorde også FIFA-president Sepp Blatter.

- Rasisme har ingen plass i fotballen, skrev han på Twitter.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) meldte derimot at det ikke kan gjøre noe ettersom hendelsen ikke inntraff i nærheten av stadion.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!