VANT:  Jean-Baptiste Grange. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
VANT: Jean-Baptiste Grange. Foto: Al Bello/Getty Images/AFPVis mer

Fransk sjokkseier. Kristoffersen 0,02 bak medalje

Favoritten Hirscher kjørte ut.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Hele Norge håpet på en medalje i VMs siste øvelse, herrenes slalåm. Etter en 1. omgang, hvor alle de norske fikk det tøft, var det håpet tynt.

Henrik Kristoffersen leverte en vesentlig bedre omgang og kjørte inn til ledertid fra sin 9. plass. Men medaljehåpet forsvant fort da den tyske duoen Felix Neureuther og Fritz Dopfer dyttet han ned til en 3. plass. Veteranen Jean Baptiste Grange leverte et kanonløp og kjørte inn til ledertid med fire mann igjen på toppen.

Men det skulle vise at han ikke var så langt unna medalje likevel. De to små hundredelene Neureuther var foran ham, var det som skilte han fra en medalje.

Bare Grange og Markus Larsson kjørte raskere enn Kristoffersen i 2. omgang.

Svenskene misset Svenskeduoen Mattias Hargin og Andre Myhrer lå meget godt an etter 1. omgang. Men svenskene fikk det ikke til å stemme i omgang to. Begge to tapte mye til Jean-Baptiste Grange underveis, og kjørte i mål bak Henrik Kristoffersen.

Alexander Khoroshilov leverte en kruttsterk 1. omgang, og kjørte for medalje. Det presset taklet ikke russeren som bare kjørte inn til en 8. plass.

Bare Marcel Hirscher kunne hindre fransk gull. Men storfavoritten hektet like før mål. Dermed kunne Grange, som ikke har vunnet noe på fire år, juble for seier.

Kjørte seg opp Sebastian Foss-Solevåg lå på en 17. plass etter 1. omgangen. Omgang nummer to startet også trått for nordmannen, men mot slutten fikk han virkelig opp dampen. I mål var 0,07 foran tyske Linus Strasser. Tre utøvere utfordret nordmannens ledertid uten å lykkes, før svenske Markus Larsson gruset tiden.

Foss-Solevåg kunne likevel koste på seg et smil etter å ha sett resultatlista. Den viste nemlig en sterk 9. plass.

Espen Lysdahl var femtemann ut i 2. omgang. Også han hadde store problemer i den norsksatte-løypa i 1. omgang, men i den italiensksatte-løypa i 2. omgang, gikk det bedre for Lysdahl, som kjørte inn til ledertid. Det skulle vise seg å være nok til å kjøre seg opp ti plasser.

- Verre og verre Henrik Kristoffersen var overrasket over hvor nær medalje han faktisk var.

 NÆR MEDALJE:  Henrik Kristoffersen. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
NÆR MEDALJE: Henrik Kristoffersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det blir verre og verre for hvert sekund som går. Jeg hadde ikke forventet i det hele tatt å ta medalje. Jeg forventet at Khorosjilov og Hirscher skulle komme i mål før meg, sier Kristoffersen til NRK.

- Jeg følte jeg prøvde å gi gass hele veien, men det humpet og slo litt. Det er ingen unnskyldning. Grange tar bestetid etter meg.

 KJØRTE SEG OPP:  Sebastian Foss-Solevåg. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
KJØRTE SEG OPP: Sebastian Foss-Solevåg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer