KOLLAPSET: Franske Marie Laure Brunet kollapset tidlig på stafetten. Her fraktes hun ut av løypa på båre. Foto: Bjørn Langsem
KOLLAPSET: Franske Marie Laure Brunet kollapset tidlig på stafetten. Her fraktes hun ut av løypa på båre. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Fransk skiskytter kollapset på stafetten

- Tilstanden skal ikke være alvorlig.

SOTSJI (Dagbladet): Det ble dramatisk på den første etappen av skiskytter-stafetten i dag. Franske Marie Laure Brunet falt plutselig om i løypa, og ble liggende tilsynelatende livløs. Folk strømmet til for å hjelpe den franske skiskytteren, som ble fraktet ut av løypa på båre.

Det var kun gått halvannen kilometer av løpet.

VAR SYK: Franske Marie Laure Brunet skal ha spydd før start, melder flere franske medier. Foto: Bjørn Langsem
VAR SYK: Franske Marie Laure Brunet skal ha spydd før start, melder flere franske medier. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hun faller om i løypa. Dette er fryktelig å se på. Heldigvis ser det ut til at hun blir tatt godt vare på, kommenterte TV 2s Harald Bredeli.

De siste rapportene sier at det går bra med Brunet, og at hun er veldig lei seg over det som skjedde.

- Spydde før start Franske L'Équipe skriver at hun spydde før stafettens start, og det kan tyde på at det er sykdom som har satt den franske skiskytteren ut av spill. De forteller videre at hun var ved bevissthet da hun ble fraktet bort fra traseen.

Den franske TV-kanalen BFM TV melder også at Brunet kastet opp like før det hele ble satt i gang. De omtaler episoden noen minutter ut i løpet som et «illebefinnende».

- Tilstanden bedre Den kanadiske journalisten Douglas Gelevan, som dekker Sotsji-lekene for CBC, rapporterer på Twitter at Brunets tilstand ikke skal være alvorlig.

- Er blitt fortalt at Brunets tilstand ikke er alvorlig - hun er fraktet bort på båre, skriver Gelevan.

- De første rapportene sier at tilstanden til Brunet er bedre og det er godt nytt, sier TV 2s kommentator Harald Bredeli.