Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk skiskytteress hyller Emil

- Han blir en av de store, sier Defrasne.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Franskmannen Vincent Defrasne mottok har sanket flest verdenscuppoeng av samtlige på normaldistansen denne sesongen.

Med gårsdagens 12. plass i Östersund sikret han seg nok poeng til å vinne øvelsen sammenlagt foran Emil Hegle Svendsen - men han kom naturligvis fullstendig i skyggen av den 22 år gamle trønderen, som vant 30 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen.

Defrasne har sett det komme.

Og til tross for at Hegle Svendsen hadde en tøff innledning på mesterskapet, er ikke franskmannen overrasket over at det løsnet på normaldistansen.

- Nei, han gikk virkelig fort i forrige løp, og har allerede vunnet en 20-kilometer fra før denne sesongen. Han vokser hele tiden og blir bare bedre, sier Defrasne til Dagbladet.no.

Har vinnermentalitet

Selv har franskmannen et individuelt OL-gull fra Torino på samvittigheten. Da var han 29 år, mens Hegle Svendsen i går tok sitt første VM-gull som 22-åring.

- Det er imponerende at han bare er 22. Vanligvis trenger man mye erfaring for å gå til topps i et mesterskap, men Emil har det allerede. Han kommer til å bli en av de store og har en lysende karriere foran seg. Vi synes det ser ut som han har den rette vinnermentaliteten, sier Defrasne.

SÅ GLAD, SÅ GLAD: Emil Hegle Svendsen overrasket de fleste med gullet på 20 km skiskyting i Östersund, foran skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. Foto: Scanpix
SÅ GLAD, SÅ GLAD: Emil Hegle Svendsen overrasket de fleste med gullet på 20 km skiskyting i Östersund, foran skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. Foto: Scanpix Vis mer

Skyter med potetkanon

Halvard Hanevold småertet Hegle Svendsen gjennom å kalle han mammadalt etter gulløpet.

- Vi har ertet ham mens vi enda hadde muligheten. Nå blir det vel ikke like lett lenger, sukker Hanevold.

Han mener 22-åringen har et mer avslappet forhold til idretten enn hva Bjørndalen og han selv har.

- Emil er veldig seriøs, men han har det også moro. Han tar nok lettere på det enn det jeg og Ole Einar gjør.

- Hva mener du med at han tar lettere på det?

- Han skyter med potetkanon før start, flirer Hanevold.

Veteranen mener Hegle Svendsen allerede er i ferd med å bli en komplett løper, men da Dagbladet.no spør om 22-åringen har et enda større naturtalent enn Bjørndalen svarer Hanevold slik:

image: Fransk skiskytteress hyller Emil

- Talent er ikke bare det fysiske, men også mentaliteten og evnen til å takle motgang og medgang. Der er det ikke større talenter enn Ole Einar Bjørndalen i idretten.

IMPONERT: Vincent Defrasne er best i v-cupen. Franskmannen har fulgte Hegle Svensen og mener nordmannen bare blir bedre og bedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media