Fransk sløvhet kan stoppe Strømstad-comeback

Planen var å spille mot RBK i kveld.

MÅ VENTE: Fredrik Strømstad har forlatt Le Mans, men overgangspapirene henger igjen på et kontor i Frankrike. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MÅ VENTE: Fredrik Strømstad har forlatt Le Mans, men overgangspapirene henger igjen på et kontor i Frankrike. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||• Direkte klokka 18: Fem kamper i Tippeligaen (Start - RBK, 20.00)

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det klart at Fredrik Strømstad vender hjem til Start.

Midtbanespilleren besto den medisinske testen for bare tre dager siden, men trener Knut Tørum lovet ham likevel spilletid i kveldens hjemmekamp mot Rosenborg.

Problemet er bare at overgangspapirene nå henger igjen på et kontor i Frankrike.

Helgefri Alt er i orden mellom Le Mans og Start, men Norges Fotballforbund har ennå ikke fått oversendt papirene fra det franske forbundet.

Rune Jakobsen, sportslig administrativ leder i Start, sjekker e-posten jevnlig, men det har ikke dukket opp noe ennå.

- Hvis de gjør jobben sin i Frankrike, er dette en raskt prosess. Da er Fredrik klar på fem minutter. NFF har hatt kontakt med dem, og bedt om å få oversendt papirene. Det er derfor litt overraskende at de tydeligvis ikke jobber i helga, når det bare er et par dager til overgangsvinduet stenger. Jeg vil jo tro det er en del overganger internt i Frankrike de bør jobbe med i helga også. De gangene vi har hatt liknende saker med NFF, har de ytt service selv om det er lørdag eller søndag, sier Jakobsen til Dagbladet.

Derfor kan det hende at Strømstad-comebacket blir utsatt til neste serierunde.

- Vi er blitt et gissel i denne saken, sier Jakobsen.

Sjølukta lokket Strømstad dro til franske Le Mans for to år siden, men oppholdet ble ikke som han håpet og forventet. Teknikeren har slitt med skader og da Start kom på banen var han ikke i tvil.

Sørlandet lokket.

- Det er deilig å være hjemme igjen og kjenne lukten av sjø, sier han til klubbens hjemmeside.

Opprinnelig forsøkte Start å hente ham tidligere i sommer, men det lot seg ikke gjøre. Nå rekker han den siste tredelen av sesongen og det kan bli en morsom høst på Sørlandet - selv om Christian Bolanos ønsker seg bort fra klubben.

Fjerde innen rekkevidde Start ligger på 7. plass, men har bare ett poeng opp til Aalesund på fjerde. De gulsorte står derimot overfor en tøff test i kveld, mot serieubeseirede Rosenborg - som helt sikkert vil revansjere seg etter FCK-tapet.

Og selv om Strømstad trolig mister denne kampen, vil han få med seg de åtte siste seriekampene. Da vil han spe på med masse erfaring fra franske Ligue 1.

- Jeg har lært masse og angrer ikke på oppholdet i Le Mans. Men det har vært tøft å bo alene i Frankrike, så det er godt å være tilbake hos familien, sier han.

Strømstad er ikke med i landslagstroppen som skal møte Island og Portugal, men han håper returen til Start vil gjøre ham til en enda bedre spiller.

- Formen er fin og jeg tror returen til Kristiansand vil gi meg et løft som spiller, sier Fredrik Strømstad.

TILBAKE I GULT: Fredrik Strømstad er klar for Start igjen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TILBAKE I GULT: Fredrik Strømstad er klar for Start igjen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer