Fransk sportsavis kårer Solskjær til banens beste

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United hylles etter bragden i Paris. Stadig flere tar til orde for at nordmannen skal få jobben på permanent basis, som kåres til banens beste av franske L'Équipe.

VILLE SCENER: Her jubler Manchester United-spillerne og Ole Gunnar Solskjær etter å ha klart det ingen trodde de skulle klare - å ta seg videre i Champions League. Foto: PA Photos.
VILLE SCENER: Her jubler Manchester United-spillerne og Ole Gunnar Solskjær etter å ha klart det ingen trodde de skulle klare - å ta seg videre i Champions League. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var bortimot ingen som levnet Manchester United noen sjanser med 0-2 som utgangspunkt, et skadeskutt lag og Paul Pogba suspendert, men de røde djevlene vant 3-1 i den franske hovedstaden etter VAR-drama.

Den franske storavisa L'Équipe kårer faktisk Ole Gunnar Solskjær til banens beste i det flere britiske medier omtaler som «Mirakelet i Paris». Den franske avisa er kjent for å være notorisk strenge på børsen, men gir Solskjær en nier. Banens beste spiller er Romelu Lukaku, med åtte.

Til sammenligning får PSG-manager Thomas Tuchel en treer på børsen, mens Gianluigi Buffon, som rotet det til på Uniteds andre scoring, får to. Hele børsen ser du i bildet under:

BØRSEN: L'Équipes børs. Foto: L'Équipe.
BØRSEN: L'Équipes børs. Foto: L'Équipe. Vis mer

Manchester Uniteds snuoperasjon er naturligvis også i fokus i den franske storavisa L'Équipe. «En katastrofe», er tittelen på deres sak. På forsiden fokuser de på at PSG atter en gang roter bort et godt utgangspunkt, akkurat som for to år siden, da Barcelona snudde 0-4 til 6-1-seier.

«Enda verre», er imidlertid tittelen denne gangen fra avisa.

«ENDA VERRE»: L'Équipes forside torsdag. Foto: Faksimile.
«ENDA VERRE»: L'Équipes forside torsdag. Foto: Faksimile. Vis mer

PSG er dermed ute av Champions League, mens Manchester United og Ole Gunnar Solskjær seiler videre - inn til kvartfinalen. Det har fått britiske medier til å fullrose Manchester United og deres midlertidige manager, og det er ganske unison enighet om at han ikke burde være bare midlertidig mye lenger.

- Gi Ole jobben nå, er oppslaget i den britiske avisa iSport.

Metro Sport følger opp med tittelen «It's Ole Time!»

- Det ekte Manchester United

Romelu Lukaku - som nå er sikker på at Solskjær får jobben - scoret to ganger og etter VAR-drama på overtid, satte Marcus Rashford inn den avgjørende scoringen. Dermed fikk det lite å si at Juan Bernat scoret for franskmennene.

«Ole heroes best by VAR», er tittelen i papiravisa til Metro Sport, sammen med et bilde av jublende Manchester United-spillere.

«United party like it's 1999» er tittelen som pryder The Telegraphs sportsbilag, sammen med tittelen «Mirakelet i Paris», som onsdagkvelden har blitt døpt. Den første tittelen er en referanse til den gangen Manchester United vant Champions League med Ole Gunnar Solskjær som matchvinner.

Det er også en referanse til Prince sin sang «1999». Independent-journalist Miguel Delaney sidestiller for øvrig Solskjærs matchvinner-scoring for 20 år siden med onsdagens bragd.

- Dette er det ekte Manchester United. De spiller med tro, ungdommelighet, forpliktelse, for hverandre og for drakta. Det ser ikke ut som de savner utilgjengelige spillere og nekter å la seg overvelde av berømte motstandere. De gir aldri opp. Solskjærs United er Fergusons United, skriver den anerkjente The Times-journalisten Henry Winter på Twitter.

Saken fortsetter under videovinduet.

«Alle» vil ha Solskjær

Solskjærs tidligere lagkamerat, Wes Brown, sa til Dagbladet at han er sikker på at nordmannen får jobben.

- Jeg håper det. Han kan ikke gjøre mer. Han kan ikke gjøre mer.

Han fikk støtte fra en annen tidligere Manchester United-spiller, John O'Shea, som gjestet fotballprogrammet The Debate på Sky Sports.

- Han blir den neste United-manageren. Uansett om de gjør det nå eller i sommer, så blir han den neste manageren. Han skriver seg inn i historiebøkene igjen. Jeg tror han skriver under kontrakten så fort de lander i Manchester.

TRIUMF: Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United gjorde onsdag kveld det få hadde tro på: å snu 2-0 og det som så ut til å ende med å ryke ut av Champions League, til å sende PSG ut etter en thriller av en fotballkamp på Parc des Princes i Paris. Video. Instagram, Twitter. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Den anerkjente journalisten Mark Ogden skriver i en spalte på ESPN at Solskjær onsdag kveld beviste at han er det eneste valget til jobben som Manchester United-manager.

«Ole Gunnar Solskjær gir Manchester United deres største Champions League-kveld på elleve år», skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst, som følger klubben tettere enn de fleste.

Han sikter da til at det nå er elleve år siden Manchester United sist vant verdens gjeveste klubbturnering, etter seier over Chelsea på straffer i Moskva.

– Ole Gunnar, jeg har tre raske spørsmål til deg: Hvor lang kontrakt vil du ha, hvor høy lønn vil du ha, og hvor vil du ha plassert statuen din?, spurte Gary Neville da han intervjuet Solskjær etter kampen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer