BEST IGJEN: Nacer Bouhanni spurtet best på den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné. Edvald Boasson Hagen endte på fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
BEST IGJEN: Nacer Bouhanni spurtet best på den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné. Edvald Boasson Hagen endte på fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERGVis mer

Fransk spurtkanon ble for sterk for Boasson Hagen igjen

Holdt teten 100 meter fra målstreken.

(procycling.no): På den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné markerte Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka seg gjennom etappen.

De arbeidet for å samle det og sette nordmannen i posisjon til å vinne. Det lyktes bare nesten for Boasson Hagen.

Den krevende avslutningen inneholdt to bakker på de siste 13 kilometerne. Det gjorde det vanskelig for det sørafrikanske laget og alle andre som ville kontrollere hovedfeltet.

Utallige ryttere forsøkte å distansere hovedfeltet i bakkene, men alt ble samlet med 2,5 kilometer igjen. Det førte til nye angrep, blant annet fra tempokanonen Tony Martin (Etixx-Quick Step), men de ble alle hentet.

Boasson Hagen åpnet spurten med omtrent 200 meter igjen, og som på den fjerde etappen gikk han i tet før Nacer Bouhanni (Cofidis) suste forbi.

- Jeg ble ikke stresset av angrepene opp den siste bakken. Jeg er veldig fornøyd med denne seieren, og den viser at jeg er i rute til Tour de France, sier Bouhanni i seiersintervjuet like etter målgang.

Franskmannen tok dermed sin andre seier i årets Critérium du Dauphiné. Jonas Van Genechten (IAM Cycling) spurtet inn til andreplass foran Luka Mezgec (Giant-Alpecin).

Boasson Hagen endte på fjerdeplass.

- Det er ikke noe å si på at Bouhanni vinner. Han er raskest så det holder. Jeg ser ikke hva de kunne gjort så mye annerledes i dag, kommenterer Eurosports Arild Eriksen om MTN-Qhubekas og Boasson Hagens siste kilometer.

Nordmannen var i tet med 100 meter igjen, men da viste Bouhanni at han har en høyere maksfart, for han fløy forbi 28-åringen få meter senere.

Farlig tomannsbrudd Bruddet som gikk tidlig på etappen var en drøm for hovedfeltet. Bare Martijn Keizer (LottoNL-Jumob) og Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal) kom av gårde, og det var ventet at hovedfeltet ville ha full kontroll på dem.

Så skjedde ikke.

Med 40 kilometer igjen hadde duoen fått ferten av etappeseieren. De var mer enn fem minutter foran det jaktende feltet, og de fortsatte å holde unna. Ti kilometer senere var avstanden fortsatt fem minutter.

Råkjør i feltet Alarmklokkene lyste rødt hos lagene som gjerne ville se en massespurt om seieren.

Cofidis, for Nacer Bouhanni som vant den andre etappen, og Boasson Hagens lagkamerater forsto alvoret og skrudde opp tempoet, godt hjulpet av Etixx-Quick Step. 

Det var tydelig at Keizer og Van Der Sande hadde lite krefter igjen etter 200 kilometer i front, for med 15 kilometer igjen var ledelsen mindre enn to minutter.

I den siste kategoriserte bakken med drøyt 13 kilometer startet det virkelige råkjøret i feltet. Cyril Gautier gikk til og fikk raskt ei god luke. Boasson Hagen satt fint med nær fronten av hovedfeltet.

Men rykk etter rykk ble forsøkt, sammenlagtfavorittene Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo, Alejandro Valverde (Movistar) og Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step) var bare noen av dem som forsøkte seg. Samtidig førte alle angrepene til at Keizer og Van Der Sande ble hentet.

Tim Wellens (Lotto Soudal) så ut til å klare å holde unna, men belgieren ble hentet med 2,5 kilometer igjen.

Ingen av de nye forsøkene på de siste 2 500 meterne lyktes, og det ble en massespurt.

Der var Nacer Bouhanni (Cofidis) igjen sterkest.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.