HAR SPILT BEDRE KAMPER:  Alexander Søderlund. Foto: NTB Scanpix
HAR SPILT BEDRE KAMPER: Alexander Søderlund. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fransk storavis slakter Søderlund etter Zlatan-møte

- Tekniske mangler.

Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 1-3

(Dagbladet): Én kamp gikk tilsynelatende en smule under radaren i Norge onsdag kveld: Saint-Étienne mot Paris Saint-Germain.

Bortelaget PSG vant 3-1, i det som var cupens kvartfinale. Dermed blir det ikke mer cupspill for Alexander Søderlund og Ole Selnæs denne sesongen.

Fra start Begge nordmennene spilte fra start for Saint-Étienne. Og en kikk i dagens papirutgave av den toneangivende sportsavisa L'Equipe, er ikke spesielt hyggelig lesning for Søderlund.

Den tidligere Rosenborg-spissen belønnes med tre av ti poeng. Avisa kårer ham til en av kampens tre flopper.

- Søderlund klarte aldri å markere seg. Tekniske mangler. Han sliter med å samordne bevegelsene med lagkameratene. Byttet ut etter 83 minutter, lyder analysen i L'Equipe.

Fem poeng Litt bedre er dommen over Selnæs: Eks-rosenborgeren blir belønnet med fem av ti poeng. PSGs superstjerne Zlatan Ibrahimovic får seks poeng for innsatsen på et Stade Geoffroy-Guichard som gynget og bruste.

Både Søderlund og Selnæs har - ikke unaturlig - variert i prestasjonene etter overgangen fra Rosenborg i vinter. Søderlund har notert seg for to mål i serien.

- Kampen bekreftet det kritikerne har hevdet: Søderlund virker klønete med ballen, skriver nettstedet sports.orange.fr.

- Han er ikke den tungvekteren man håpet på.

Desperat Norsk fotball er desperat etter spillere som kan skinne i utenlandske ligaer. Om ikke lenge tar Per-Mathias Høgmo ut troppen til Estland (!) og Finland (!) i slutten av mars.

De neste kampene handler om å reise seg fra ruinene etter EM-kvalifiseringen i fjor høst. Mens 24 land skal ut i EM-fest til sommeren, står Norge trygt plantet som et eiketre på sidelinja.

VM-kvalifiseringen hjemme mot Tyskland 4. september blir neste kamp av betydning.

VIDERE I CUPEN:  Zlatan Ibrahimovic og PSG. Foto: NTB Scanpix
VIDERE I CUPEN: Zlatan Ibrahimovic og PSG. Foto: NTB Scanpix Vis mer