Fransk storspiller trener med Lyn

I går kveld kom David Mazzoncini (31) fra Marseille til iskalde Oslo. Franskmannen skal trene med Lyn ut neste uke.

Mazzoncini håper å overbevise så mye at oppholdet i hovedstaden vil vare et par-tre sesonger.

Lyn-spillerne har lenge bedt om forsterkninger, og overfor Dagbladet rett etter sesongslutt lovet Atle Brynestad at klubben skulle hente inn nye spillere. Den første kan bli en tidligere fransk storspiller.

- Tidlig på 90-tallet var han rangert i samme klasse som Zidane, Thuram og Dugarry, sier Eivor Esaiassen som har stått for kontakten mellom Mazzoncini og Oslo-klubben.

David Mazzoncini har 11 år bak seg som proff i Frankrike. Han startet opp i Martigues, fortsatte i Le Havre, så til Cannes. Fram til forrige sesong spilte han for det korsikanske Bastia i fransk toppdivisjon. Hele tida på midtbanen.

- Jeg regner meg selv som sterk både defensivt og offensivt, sier Mazzoncini til Dagbladet. Han har ikke lyst til å si for mye, men allerede i dag vil han vise fram sine ferdigheter på sin første Lyn-trening.

I går kveld hadde han sitt første treff med Teitur Thordarson og Sture Fladmark, og forteller at han fikk et positivt inntrykk. Ikke minst ble han glad over at Teitur snakket fransk, selv om David sjøl snakker bra engelsk.

- Vi vet lite om denne spilleren, sier Teitur Thordarson til Dagbladet.

- Men vi har fått interessant informasjon om han.

Franskmannen er allerede installert i egen leilighet i Oslo, og håper på å gjøre oppholdet i Oslo permanent i noen år.

- Klart jeg gjerne spiller i Lyn et par-tre sesonger, sier David Mazzoncini til Dagbladet. - Og jeg er ikke blitt skremt av kulda.

PÅ PLASS I KULDA : David Mazzoncini hadde møter med Lyn-ledelsen i Oslo i går.