Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk superstjerne imponert over norske smil

- Du kan se at de har det moro.

KRAKOW (Dagbladet): Omgitt av seks franske journalister sitter Daniel Narcisse og svarer rolig på spørsmål om Frankrikes EM-sjanser før møtet med Norge. Det franske pressetreffet går mot slutten, men Dagbladet er lovet et møte med den 36 år gamle superstjernen av lagets mediesjef. Narcisse nikker høflig da han blir bedt om å gjøre et siste intervju, rundt 35 minutter etter at seansen startet.

Sittende på en stol bakerst i et av de mange møterommene til det fasjonable Hilton-hotellet i utkanten av Krakow sentrum, svarer mannen som tidligere i karrieren ble døpt «Air France» på grunn av sine luftige svev utfyllende på Dagbladets spørsmål. Under et døgn før den avgjørende EM-kampen mot Norge forteller Narcisse at han er imponert over det norske mannskapets prestasjoner så langt i mesterskapet.

- Men jeg er ikke overrasket. De har masse kvalitet. De har spilt veldig bra, skryter han.

Ydmyk Med i underkant av 900 mål for landslaget er Narcisse troppens nest mestscorende etter Nikola Karabatic. I 2012 ble han også kåret til verdens beste spiller på grunn av sin enorme spenst, eksplosivitet og klokskap.

Klok fremstår han også når han snakker om forutsetningene som må ligge til grunn for å kunne beseire Norge.

For til tross for at Narcisse har vunnet OL to ganger, VM tre ganger og EM tre ganger før, er han fremdeles like opptatt av de små nyansene som kan skille suksess fra fiasko.

- Nøkkelen for oss er mange, mange detaljer. Når du spiller mange kamper, er alt viktig. Også de små detaljene. Jeg mener vi må være fokuserte i en time, for Norge vil utvilsomt kjempe i en time. Derfor må vi forberede oss til denne kampen som til de andre, med stor konsentrasjon, forteller Narcisse.

Han frykter ingen enkeltspillere hos Norge, men er årvåken for kollektivet.

- Alle spillerne er gode sammen. Jeg kan ikke si den ene eller den andre. De har masse gode spillere i alle posisjonene. Benken er også sterk, skryter Narcisse.

Er imponert Bakspilleren har lagt merke til spesielt én ting ved Norges spill i det pågående mesterskapet: Gleden i ansiktene til de norske spillerne.

- Du kan se at de har hatt det veldig moro i denne turneringen. De spiller uten press og prøver på mange forskjellige ting som gjør dem vanskelige å stoppe. Jeg mener de er i denne posisjonen fordi de har gjort en veldig god jobb.

- Det er et veldig bra lag. De har hatt en god turnering og nå vil de selvfølgelig ta seg til semifinalen. Vi vil forberede oss på samme måte som til andre kamper. Vi vet at vi må være på topp for å kunne vinne, sier Narcisse.

- Han tar ansvar Norges eminente kantspiller Kristian Bjørnsen beskriver Narcisse som en mann med mange kvaliteter. I likhet med flere av lagkameratene hans, har også Narcisse en vanvittig fysikk.

- Det ser ut som han hopper på en trampoline hver gang han satser. Det er en eksplosiv spiller med en enormt god håndballforståelse. Han kan gjøre mål fra overalt på banen. I tillegg er en av de som liker å ta ansvar når det gjelder, skryter Bjørnsen overfor Dagbladet.

27-åringen forstår samtidig hvorfor Narcisse trekker frem det norske kollektivet som lagets største styrke.

- Hvis du sammenligner spiller for spiller sier mange at Frankrike er best. Det kan jeg gjerne si meg enig i. Det er liksom kollektivet som vårt spill har vært bygget rundt, sier Bjørnsen.

Hva som blir utslagsgivende under kampen, om det er franskmennenes individuelle ferdigheter eller det norske fellesskapet, får man svaret på klokken 18.15 i kveld. Norge trenger minst ett poeng for å gå videre, hvis ikke Kroatia skulle overraske og vinne mot Polen i kampen som spilles like etterpå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media