Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SYKKEL:

Fransk sykkelproff angrepet med kniv og balltre

Flere brudd etter overfall på treningstur. 

BLODIG: Yoann Offredo var ute på treningstur da han ble angrepet. FOTO: Facebook.com/Yoann Offredo
BLODIG: Yoann Offredo var ute på treningstur da han ble angrepet. FOTO: Facebook.com/Yoann Offredo Vis mer

(procycling.no): Den franske sykkelproffen Yoann Offredo, som til daglig sykler for det belgiske laget Wanty-Groupe Goubert, ble på treningstur i dag angrepet.

30-åringen var ute og syklet med to kamerater da han ble overfalt. Resultatet er en brukket nese, forslått ribbein og en rekke blåmerker på kroppen.

Franskmannen skal ha blitt angrepet med både kniv og balltre, og skriver på sine Facebook-profil at han utover de fysiske skadene er sjokkert.

Han har postet flere blodige bilder av seg selv på det sosiale mediet, og skriver at han i dag ble offer for aggresjon.

– Jeg er ikke sint, jeg er trist over å finne ut at jeg ikke vil at mine barn skal utøve den sporten jeg elsker. Det er for farlig. Du drar på trening om morgenen, og du vet ikke om du kommer hjem.

Oversettelse av hele posten kan du lese nederst i artikkelen.

Sykkelstjerne døde etter påkjørsel

Hendelsen kommer bare dager etter at den italienske syklisten Michele Scarponi døde etter en påkjørsel. Astana-rytteren var ute på treningstur nær hjemmet sitt i Filottrano, da han kolliderte med en varebil.

LES OGSÅ: Sykling og fotball samstemte i hyllesten av avdøde Michele Scarponi

Føreren av varebilen skal ha krysset veien uten å ha sett Scarponi, og 37-åringen døde momentant.

Scarponi ble hyllet i alle mulige kanaler i etterkant av dødsfallet, og i begravelsen hans ventes flere tusen mennesker. Offredo var en av mange som hyllet den tidligere Giro d'Italia-vinneren.

- Scarpo var en fin fyr, fyren som alltid hadde noen fine ord, og alltid gav deg et smil. Han var en rytter som meg som trener hver dag, men aldri kom tilbake, et offer av en trafikkulykke. Han var også, og over alt, en familiefar, som forlater familien med tristhet, bare med ønske om å kunne bedrive sitt yrke. Farvel Scarpo.

Offredos Facebook-post:

«Jeg startet å sykle da jeg var tolv år uten bekymringer. Jeg var langt fra å mistenke at lidenskapen skulle gi fødsel til en profesjon, det som en syklist.

Jeg var også langt unna å mistenke at under min karriere så ville jeg møte magiske folk, hvor av noen vil forlate oss altfor tidlig.

Jeg var også langt unna å forestille meg at dette yrket ville være farlig.

Jeg var også langt unna å forestille meg at jobben min noen ganger vil sette livet mitt i fare.

I dag var jeg et offer av et overfall, med kniv og balltre under en treningsøkt med to venner. Resultatet: en brukket nese, et ribbein i dårlig tilstand og blåmerker over hele kroppen, men utover fysiske sår, så er jeg spesielt sjokkert.

Jeg er ikke sint, jeg er trist over å finne ut at jeg ikke vil at mine barn skal utøve den sporten jeg elsker. Det er for farlig.

Du drar på trening om morgenen, og du vet ikke om du kommer hjem.

Det er bare trist å merke seg, at i landet for menneskerettigheter, så er rettighetene til syklistene ignorert. »

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!