Fransk tennisspiller funnet død i trappeoppgang

Mathieu Montcourt ble 24 år.

FUNNET AV KJÆRESTEN: Mathieu Montcourt er død, bekrefter det franske tennisforbundet. Her under en kamp i det franske mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
FUNNET AV KJÆRESTEN: Mathieu Montcourt er død, bekrefter det franske tennisforbundet. Her under en kamp i det franske mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

(Dagbladet.no)): Den franske tennisspilleren Mathieu Montcourt ble i natt funnet død i sin egen trappeoppgang i Paris. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det franske tennisforbundet (FFT) bekrefter dødsfallet, via pressetalsmannen Christophe Proust.


Forbundet i sjokk

- Vi er sjokkert. Vi har bare hørt at han ble funnet i sin egen trappeoppgang. Ingen av oss kan forstå det som er skjedd, sier Proust.

I en pressemelding utdyper forbundet fortvilelsen over at en ung mann har gått bort.

- Det er med stor sorg at det franske tennisforbundet har fått melding om Mathieu Moncorts plutselige død. Mathieu var en entusiastisk ung mann, lidenskaplig og lett å bli glad i. Han ble satt stor pris på, på grunn av sinn vennlighet og høflighet.


Ifølge franske medier ble spilleren, som var ranket som nummer 119 i verden, funnet død av sin kjæreste. Den franske radiostasjonen RMC spekulerer i ettermiddag på at Moncourt døde på grunn av blodpropp.

24-åringen var i trøbbel månedene før han døde. I mai ble han utstengt i fem uker for å ha satt penger på en tenniskamp. Utestengelsen trådde i kraft i går.

Franskmannnen klagde under Franch Open på at straffen var for hard, siden han bare veddet omlag 20 kroner på kampene - og aldri på noen av sine egne. Det siste ble bekreftet av det internasjonale tennisforbundet ATP.


Proff siden 2002
Ifølge ankesaken i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) satset Montcourt totalt 192 doller på 36 tenniskamper i 2005. Utestengelsen ble i retten redusert fra åtte til fem uker, men han måtte også ut med en bot på drøyt 100 000 kroner.

Moncourt ble tennisproff som 17-åring i 2002. Han spilte sin siste kamp i Kroatia i forrige uke.