KASTET UT: Tennisspilleren Benoît Paire skal ha brutt det franske lagets regler og sendes hjem fra OL. Foto: AFP / NTB Scanpix 
KASTET UT: Tennisspilleren Benoît Paire skal ha brutt det franske lagets regler og sendes hjem fra OL. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fransk tennisstjerne kastet ut av OL-laget etter å ha «hånet regelverket»

Dette skjedde i Rio-OL mens du sov. 

(Dagbladet): Det skjer en hel del i Rio de Janeiro mens de fleste av oss ligger og sover i Norge. Og noe av det første som skjedde i natt var meldingen om at tennisspilleren Benoît Paire er fjernet fra Frankrikes OL-lag for å ha «hånet regelverket».

Det er foreløpig ikke kjent hva franskmannen har gjort, men det meldes i flere medier at det kan tyde på at Paire har brutt regler som går på rangling og alkoholinntak.

– Dette er ikke første gang han er blitt advart. Det franske laget, det er ikke en åpen bar. Det er regler å følge. Vi tok avgjørelsen mandag kveld, sier Arnaud di Pasquale, teknisk direktør i den franske tennistroppen, ifølge NTB og legger til.

– Vi så ikke mye til ham i OL-landsbyen. Du kan ikke håne reglene og drakten på denne måten.

Han var allerede slått ut av tennisturneringen etter tap mot italieneren Fabio Fognini.

Dette er langt ifra første gang Paire har havnet i slike kontroverser. Han har tidligere vært nær ved å havne slåsskamp med Ivo Karlovic, og har blitt beskylt for å tape en kamp med vilje, skriver NTB.

Phelps tok sitt 21. OL-gull

Amerikanske Michael Phelps fortsetter å herje i Rio-bassenget. I natt fosset han først inn til seier på 200 meter butterfly, før han én time senere fulgte opp med gull på 4 x 200 meter fri.

Det betyr nå at Phelps står med utrolige 21. OL-gull i karrieren.

Han slet med å holde tårene tilbake etter å ha sikret det individuelle gullet på 200 meter butterfly.

– Jeg var rimelig gira etter det løpet. Dette var løpet jeg virkelig ville vinne i kveld. Jeg ønsket virkelig den tittelen tilbake, sa Phelps, ifølge NTB.

SØLV: Sarah Sjöström kunne ikke gjøre noe med Katie Ledecky, men smilte likevel bredt for sølvmedaljen. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix 
SØLV: Sarah Sjöström kunne ikke gjøre noe med Katie Ledecky, men smilte likevel bredt for sølvmedaljen. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix  Vis mer

Både jubel og skuffelse for Sverige

De svenske håndballherrene har fått en elendig start på Rio-OL og står uten poeng på to kamper. I natt tapte de 25-26 mot Egypt.

De svenske spillerne har ikke gitt opp til tross for at det kan bli tøft å nå en eventuell kvartfinale.

– Det er bare å klatre opp på hesten igjen. Jeg synes fortsatt vi har bra sjanser. Det er tre kamper igjen, og nå møter vi forsvar som kanskje passer oss litt bedre, sier Kim Andersson, ifølge NTB.

Våre naboer i øst kan imidlertid glede seg over at den svenske svømmestjernen Sarah Sjöström tok sølv på kvinnenes 200 meter fri. Katie Ledecky knuste alt og alle og tok sitt andre OL-gull i Rio.

OL-EXIT: Serena Williams er ute av OL. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
OL-EXIT: Serena Williams er ute av OL. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

De svenske fotballkvinnene kunne i likhet med Sjöström juble - de spilte 0-0 mot Kina og er dermed videre til kvartfinale som nest beste treer.

Williams-sjokk

Nattens største overraskelse kom imidlertid på tennisbanen, der tittelforsvarer Serena Williams ble knust av 15.-seedede Jelina Svitolina i turneringens 3. runde.

Tapet kom bare få dager etter at hun ble slått ut av doubleturneringen sammen med søsteren Venus.

- Det endte ikke slik jeg ønsket, men jeg klarte i det minste å komme meg til Rio. Det var et mål for meg. Det var morsomt, men nå er det over, sa Williams, ifølge NTB.