Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fransk trenerlegende døde

Michel Hidalgo, mannen som trente Frankrike til EM-gull i fotball i 1984, døde torsdag etter lang tids sykdom. Han ble 87 år gammel.

GIKK BORT: Den franske trenerlegenden Michel Hidalgo døde torsdag, 87 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix
GIKK BORT: Den franske trenerlegenden Michel Hidalgo døde torsdag, 87 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Hidalgo var en stor profil i sitt hjemland, ikke minst fordi han som landslagssjef var med på å bryte fotballherrenes titteltørke i store mesterskap. EM-gullet i 1984 var franskmennenes første internasjonale tittel.

Under Hidalgos lederskap blomstret en stjerne som Michel Platini. Midtbanespilleren som senere skulle bli Uefa-president, scoret ni mål i det nevnte europamesterskapet.

- Som trener løftet Michel det franske laget til sine største høyder og valgte en vakker fotballstil som gjorde det mulig for hver enkelt av oss å bruke våre individuelle talenter fullt ut. Han gjenoppbygde fransk fotball på et internasjonalt nivå, sier Platini, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Hidalgos familie opplyser at han døde av naturlige årsaker i sitt hjem i Marseille. Han hadde vært syk i flere år, opplyser radiokanalen France Info.

Han var landslagssjef for Frankrike i åtte år fram til 1984. I fire år var Hidalgo også teknisk direktør for landslaget. Han ble senere fotballdirektør i storklubben Marseille.

Som spiller vant Hidalgo den franske toppdivisjonen tre ganger: Med Reims i 1955 og med Monaco i 1961 og 1963.

Hele Norges coronakart