SÅ EM-DRØMMEN RYKE: Franske supportere tok til tårene da tapet var et faktum. Her fra den franske fansonen i Paris. Foto: REUTERS/Benoit Tessier       TPX IMAGES OF THE DAY
SÅ EM-DRØMMEN RYKE: Franske supportere tok til tårene da tapet var et faktum. Her fra den franske fansonen i Paris. Foto: REUTERS/Benoit Tessier TPX IMAGES OF THE DAYVis mer

Franske aviser etter nederlaget: - Hjertet brister

Tøff dag for vertsnasjonen dagen derpå.

(Dagbladet): En av fotballens største stjerner, Christiano Ronaldo, tok til tårene flere ganger i løpet av gårsdagens EM-finale mellom Portugal og vertsnasjonen Frankrike.

Først da han ble skadet etter drøye sju minutter. Så da han måtte forlate banen da førsteomgangen bare var halvspilt. Og da dommer Mark Clattenburg blåste av kampen etter 120 minutters spill, kunne portugiseren igjen ta til tårene etter at innbytter Éder satte inn seiersmålet etter 109 minutter.

I løpet av natten har det dukket opp bilder fra feiringen i Portugal i sosiale medier, og lite tyder på at de ti millioner innbyggerne kommer til å «glemme» søndag 10. juli 2016.

PORTUGAL-DAGEN: Avisa Publico feirer med denne forsiden i dag. Skjermdump, Publico
PORTUGAL-DAGEN: Avisa Publico feirer med denne forsiden i dag. Skjermdump, Publico Vis mer

«Portugal-dagen»

Og ikke overraskende feirer også de portugisiske avisene dagen derpå.

«10. juli, Portugal-dagen», skriver avisa Publico på sin forside i dag.

Diário de Noticias oppsummerer det hele enkelt og greit, og skriver bare «Campeões» - vinnere.

FESTSTEMTE: I Portugal feiret fansen hele natta, etter å ha sikret seier i EM-finalen. Her fra Porto. Foto: NTB Scanpix
FESTSTEMTE: I Portugal feiret fansen hele natta, etter å ha sikret seier i EM-finalen. Her fra Porto. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For tolv år siden ble Portugal det første laget som tapte en EM-finale som vertsnasjon. Og etter å endelig ha tatt tittelen de har ventet på i så mange år, oppsummerer avisa A Bola det hele med «Portugals stolthet».

«Den store skuffelsen»

Litt verre er det i Frankrike, der Antoine Griezmann og hans lagkamerater fortvila så Ronaldo og hans menn løfte trofeet etter kampen.

«Hjertet brister», skriver avisa Sud Oest etter finaletapet.

Flere av avisene skriver om «den ødelagte drømmen», mens La Dépêche føler med spillerne, og kaller det hele «for grusomt» på sin avisforside i dag.

Vertsnasjonen var storfavoritter før kampen, og det var ikke mange som hadde sett for seg et tap på Stade de France for «Les Bleus» - de blå - i går.

<b>DEN STORE SKUFFELSEN:</b> Det ble nok noen helt andre forsider enn de franske avisene først hadde håpet. Skjermdump: Sud Oest / Le Maine
<b>DEN STORE SKUFFELSEN:</b> Det ble nok noen helt andre forsider enn de franske avisene først hadde håpet. Skjermdump: Sud Oest / Le Maine Vis mer

«Den store skuffelsen» velger avisa Le Maine å kalle det.

Men det er ikke bare vertsnasjonens tap som får overskrifter i dagens aviser i Frankrike.

La République gjør det motsatte av de andre avisene, og roser Portugal med overskriften «Den portugisiske glede» i dag.

- Trenger tid

De fleste franskmenn trenger nok litt tid på å fordøye finaletapet. Det gjør i hvert fall landslagssjefen selv, som var uhyre nære å vinne landslagstitler både som spiller og trener.

- Jeg vil ikke tenke på meg selv i dag. Jeg trenger litt tid til å fordøye dette, sa Didier Deschamps etter tapet.

Han gratulerte Portugal med medaljen, men påpekte at det var små marginer som skilte i kampen. Rett før slutt i ordinær tid hadde nemlig vertsnasjonen et stolpeskudd, som kunne sendt «Les Bleus» til himmels.

I september starter VM-kvaliken. Om den blir med Deschamps som landslagssjef, vites ikke.

Men Frankrike er nok lysten på en revansj i det kommende verdensmesterskapet, der de møter Bulgaria, Hviterussland, Luxembourg, Nederland og Sverige i kvalifiseringen.

SLIK BOR RONALDO: Cristiano Ronaldo åpnet dørene til hjemmet sitt for sportsvideonettstedet Unscriptd. Ronaldo forteller om både favoritthunden sin og hvilket rom han tilbringer mest tid i. Video: Reuters Vis mer