USIKKER: Frankrikes Franck Ribery kan miste VM, da han sliter med ryggproblemer. Det vil i så fall bli et slag i trynet for Frankrike, som da vil miste en av sine aller viktigste spillere. Foto: AFP PHOTO RANCK FIFE
USIKKER: Frankrikes Franck Ribery kan miste VM, da han sliter med ryggproblemer. Det vil i så fall bli et slag i trynet for Frankrike, som da vil miste en av sine aller viktigste spillere. Foto: AFP PHOTO RANCK FIFEVis mer

Franske medier: VM kan ryke for lagets største stjerne

Har ryggproblemer.

(Dagbladet): Frankrike spiller i kveld VM-oppkjøringskamp mot Paraguay, men den vil bli spilt uten lagets soleklart største stjerne Franck Ribery.

Halvannen time før kampen ble det klart at Bayern München-spilleren ikke er med i troppen, og det skal være ryggproblemer som er årsak til forfallet.

Nå står også hele VM i fare.

- Kan slå begge veier Den franske sportsavisen L'Equipe melder i kveld om de tilbakevendende smerter i ryggen - smerter som nesten holdt ham utenfor den tyske cupfinalen for et par uker siden.

Det hele blir ekstra kritisk med tanke på at landslagssjef Didier Deschamps på ta ut den endelige troppen som reiser til Brasil i morgen.

- Når det gjelder ryggsmerter, kan det slå begge veier. Jeg vil ikke gå inn på det medisinske, men vi gjør alt for å holde det ved like, sa Deschamps lørdag ifølge L'Equipe.
Likevel, planen er at Ribery skal være klar til privatlandskampen mot Jamaica neste søndag - Frankrikes generalprøve.

Laget spiller sin første kamp i sommerens mesterskap mot Honduras i Porto Alegre den 15. juni.

År med opp- og nedturer Det har vært en år med opp- og nedturer for lynvingen. I løpet av de siste 12 månedene har han rukket å bli både serie- og cupmester med Bayern, mens han i Ballon d'Or-kåringen måtte nøye seg med en tredjeplass bak Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

- Jeg er ikke lei meg for at jeg ikke vant, men det gjør litt vondt. Jeg fortjente å vinne Ballon d'Or, sa Ribéry da.

I tillegg ble det en tidligere «exit» enn ønsket fra Champions League da Real Madrid ble for sterke for de regjerende mesterne, og unge Daniel Carvajal nærmest nøytraliserte superstjernen over de to oppgjøerne. Noe som heller ikke falt i veldig god jord hos 31-åringen.

Det har også vært en sesong preget av flere skader, og i februar måtte han stå over Champions League-oppgjøret mot Arsenal grunnet en «uvanlig rumpeskade».